God investeringsrådgivning - et ekstra plus på kontoen

Vi tror på, at god investeringsrådgivning i sidste ende resulterer i et ekstra plus på kontoen.

Finanschef Peter Fritz Nielsen

Har du styr på skattereglerne?

Du skal være opmærksom på, at du skal betale skat af dit afkast - ligesom negativt afkast kan give et øget fradrag. Derfor bør du have overblik over de skattemæssige konsekvenser, der er ved dine investeringer.


Læs mere

EU-krav om LEI-kode

Alle virksomheder og foreninger, der vil handle værdipapirer, valutaterminer og derivater, skal som følge af et nyt EU-krav have en LEI-kode pr. 1. januar 2018.

Er du erhvervskunde, og ønsker du at kunne handle værdipapirer m.m., skal du have en LEI-kode – og sende den til Djurslands Bank.

Har du ikke en LEI-kode, må vi efter 1. januar 2018 ikke gennemføre handler i værdipapirer m.m. på din virksomheds vegne.

Hvad er en LEI-kode?

LEI står for ”Legal Entity Identifier” og er en kode på 20 karakterer. Koden gør det muligt at identificere din virksomhed eller forenings finansielle transaktioner på globalt plan – hvilket netop er det, EU-reglerne kræver.

Sådan får du en LEI-kode

Du skal selv bestille en LEI-kode hos en officiel udbyder.

Vi anbefaler, at du bestiller en LEI-kode i god tid inden 1. januar 2018.

En af de officielle udbydere er NordLEI – her har du mulighed for at vælge en dansk version ved at klikke på Dannebrog øverst på siden.

Vejledning til bestilling af LEI-kode hos NordLEI.

Du finder en liste over øvrige udbydere af LEI-koder her.

Hvad koster det?

LEI-koden koster ca. 1.000 danske kroner i oprettelse – og derefter et årligt gebyr på p.t. ca. 750 danske kroner.

Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte din rådgiver i Djurslands Bank.

Skal du investere for første gang?

Vi hjælper dig i gang.

Afkast og risiko

Hvis du skal investere for første gang, er det vigtigt, at du gør dig klart, hvilke forventninger du har til afkastet af dine investeringer. 

Alle drømmer om et højt afkast, men vær opmærksom på, at der som regel følger en stor risiko med muligheden for et højt afkast. Lyder noget til at være for godt – så er det, det som regel også. Det er nemlig meget svært at kombinere et højt afkast og lav risiko.

Hvornår er det en god idé at investere?

Har du lidt ekstra på kontoen, vil det ofte være en god idé at investere pengene i værdipapirer. Det vil typisk give dig et bedre afkast, end det du kan opnå ved at lade pengene stå på din konto i banken.

Investeringsprofil

For at sikre, at du investerer dine midler mest hensigtsmæssigt, laver vi en investeringsprofil til dig. Her spørger vi ind til, hvornår du forventer at skulle bruge de investerede penge, og hvor høj risiko har du råd til at løbe? Læs mere her.

Beskyttelse af dig som investor

Der er nogle helt klare regler, vi skal overholde, når vi rådgiver dig om investering i værdipapirer.

Reglerne beskytter dig ikke imod at tabe på dine investeringer. Sådan er det desværre ikke. Men reglerne sikrer, at du som investor modtager grundig og relevant rådgivning, så du får overblik og bliver klædt på til at tage beslutninger, der passer til dig.

Vi rådgiver dig ifølge regler, der gælder investeringsrådgivning i hele EU.

Læs mere om reglerne her