Kundechef Dorthe Hansen fortæller, hvad pension er "for en størrelse".

Har du brug for hjælp til de sidste brikker?

Har du overvejet, hvor mange penge du har brug for, når du skal på pension? Vil du gerne ud at rejse – eller måske blot opretholde din levestandard? Det er en rigtig god idé at spare op til din pensionsalder – og hvorfor ikke starte allerede i år, hvor der er nye attraktive regler? Sidste frist for indbetaling i år er 28. december.

Mange vil gerne et smut til udlandet en gang imellem – måske gælder det også dig? Når du forlader arbejdsmarkedet, skal din lønindkomst erstattes af noget andet, hvis du gerne vil have råd til at opretholde din levestandard – og især også hvis du gerne vil have råd til fx udlandsrejser eller andre oplevelser.

Der er i år flere grunde til at overveje at indbetale til pension i 2018. Der er ændringer, som både direkte og indirekte gør det mere attraktiv end tidligere for dig at indbetale til pension.

Der er mange grunde til at indbetale til pension i 2018

Mangler du de sidste brikker?

Måske er du allerede i dag godt i gang med at spare op til din pension – men har du styr på, om du mangler de sidste brikker til at få puslespillet til at gå op? 

Tag en snak med din rådgiver, om hvordan dine pensionsforhold er i dag. Hvis du fortsat har til gode at få startet en pensionsordning, så vil vi gerne hjælpe dig i gang - jo før du kommer i gang, jo mere kan du nå at spare op. 

Pension er mere end ”bare” en opsparing

En pensionsordning består af en opsparing og en personforsikring. Opsparingen skal du leve af, når du går pension. Personforsikringen sikrer dig en god økonomi ved sygdom - og sikrer din familie, hvis du dør.

Se de forskellige pensionsopsparinger

Sådan er du dækket

Kontakt din rådgiver for en snak om din pension. 


Økonomisk tryghed - her og nu og i fremtiden

Pension handler dybest set om økonomisk tryghed, og det er en rigtig god idé at drøfte emnet med din rådgiver i banken, som jo allerede har et godt kendskab til dig og din økonomi.

Hvad nu, hvis det uventede sker?

Livet er - på godt og ondt - uforudsigeligt. Med en god pensionsordning er du og din familie sikret økonomisk, hvis du eller din bedre halvdel bliver ramt af sygdom eller død. 
Få overblik over et kompliceret emne.
Tag banken med på råd.
Gode råd om pension fra Penge- og Pensionspanelet.

Tag banken med på råd

Din personlige rådgiver kender dig og kan rådgive dig om, hvordan du får sammensat en pensionsordning, der passer til dig.

Saml din pension et sted

Har du haft flere forskellige arbejdspladser, så har du måske pensionsordninger i flere pensionsselskaber. 

Ofte vil det hjælpe dig at samle dine ordninger ét sted. Dermed sparer du omkostninger og får et bedre overblik.

Vi kender dig - derfor er vi gode til at rådgive dig

Fordi vi kender dig og din økonomi, kan vi hjælpe dig med at sammensætte din ordning, så den passer til dine behov, både mens du arbejder, hvis du bliver syg, og når du forlader arbejdsmarkedet.

 

Ønsker du at øge din opsparing?

Der skal være økonomisk spillerum i det daglige, og mange kunne tænke sig at spare mere op til pension, end de gør nu. 

Din personlige rådgiver kan give dig konkrete råd om, hvordan din økonomi kan hænge sammen, så der både er til bolig, bil, ferie... og pension. For eksempel kan det være, at du betaler afdrag på dit realkreditlån? I så fald anbefaler vi, at du i stedet indbetaler til pension. Det giver en langt bedre forrentning.

Få flere gode råd i banken

Book et møde.

Er du kunde hos Letpension?

Som en del af vores digitale udvikling har vi fået en ny udgave af Letportalen, som gør det endnu lettere for dig at få overblik over dine aftaler i Letpension.

Behovsguiden

I den nye Letportal introducerer vi behovsguiden, der trin for trin hjælper dig igennem de oplysninger, som gør det muligt for os at give dig en kvalificeret rådgivning.

Behovsbarometrene

Vi introducerer også behovsbarometrene, hvor du har mulighed for at få afklaret, om du allerede er godt dækket, eller om du har behov, som endnu ikke er dækket.

Det bliver nu muligt for dig selv at tage initiativ til at oprette en ny dækning eller tilpasse dine nuværende dækninger i Letpension. Det gør du i første omgang ved at bestille ændringen hos din rådgiver. På sigt er det tanken, at du selv kan
gennemføre de mest simple ændringer og oprettelser. Den del vender vi tilbage til, når det bliver muligt.

Overblik

Hvis du har interesse for det, kan du i den nye Letportal forberede dig mere grundigt inden et eventuelt møde med os. Det kan du ved at aflevere flere oplysninger og ved at orientere dig om dit behov. De nye tiltag i Letportalen giver din rådgiver i banken et unikt kendskab til dine behov, så I sammen kan finde frem til de helt rigtige løsninger til dig.

Besøg Letportalen og få et nemt overblik

Bliv klogere på pension - uanset hvor du er i livet

Som din bank vil vi give dig den bedste pensionsrådgivning og hjælp til alt om pension.

Se hvad du får udbetalt i pension på PensionsInfo.dk

Overblik over et kompliceret emne

Få en forståelse for, hvordan din pensionsordning er sammensat. Det giver dig mulighed for selv at tage stilling.

Hvad består en pensionsordning af?

En pensionsordning består af en opsparing og personforsikringer. Opsparingen skal du leve af, når du går på pension. Personforsikringerne sikrer dig en god  økonomi ved sygdom, og de sikrer din familie, hvis du dør.

Hvad skal du se efter i din pensionsordning?

Levestandard: Hvor mange penge skal der være, når du engang ikke ønsker at arbejde længere?
Forsikringer: Hvordan er du dækket, hvis du bliver syg, og hvad sker der med din opsparing, hvis du dør?
Investering: Hvordan er din risikovillighed? Foretrækker du sikre investeringer, hvor afkastet typisk er lavt, eller tør du satse på store afkast, hvor der i perioder kan være risiko for tab?

 

PensionsInfo

Har du overblik over dine pensionsordninger?  Hvis ikke, så log dig på pensionsinfo.dk og se pensioner og forsikringer.

Her finder du en samlet oversigt over alle dine pensionsforhold. Oversigten giver dig et rigtigt godt udgangspunkt for at se, om dine ønsker og behov er opfyldt.

Og jo bedre overblik du har over dine pensionsordninger, jo bedre muligheder har du for at tilpasse din pension til dine økonomiske behov, når du ønsker at forlade arbejdsmarkedet.