Logo

Det originale kan noget helt særligt

Når man har en kærlighed til det originale og oprindelige. Og når man bor i en villa fra 1960’erne. Ja så er det da helt oplagt at bringe villaen tilbage til den oprindelige stil. I hvert fald, hvis man er Christian Sønderby.

Det er ikke kun den villa, Christian Sønderby bor i, der er fra 1960’erne. Det er også køkkenet i villaen, pejsehjørnet og mange af møblerne …

Men sådan var det faktisk ikke, da Christian flyttede ind sammen med sin kæreste. Det er parret selv, der har renoveret og restaureret med fokus på det oprindelige i stedet for på det nye.

- Det originale kan noget helt særligt. Det er sjovt med gamle ting, der har en historie bag sig, og vi prøver at holde stilen fra, da villaen blev bygget. Den årgang har meget at byde på, og det var eksempelvis omkring det tidspunkt, at mange danske møbelproducenter brød igennem, forklarer Christian, der er erhvervskundechef i Djurslands Bank i Risskov.

Svært at få fat i

Jagten på det originale har bragt Christian og kæresten langt omkring. For hvor du eksempelvis kan købe et nyt køkken eller en ny PH-lampe mange steder, er det ikke mange steder, du kan finde originale låger fra 1960’erne i pæn og velholdt stand eller en PH-lampe fra den periode.

- Det er faktisk ufatteligt svært at få fat i de ting, for de fleste har jo renoveret mindst en gang gennem årene. Vi kigger meget på nettet, og køkkenlågerne var vi heldige at finde i en villa ude i Skåde Bakker, hvor de havde beholdt det oprindelige køkken, fortæller Christian, der også var på en rejse tilbage i historien for den villa, han bor i.

Her viste nogle af de originale tegninger, at huset var født med en muret pejs.

- Så vi har bygget en pejs op i mursten, der er magen til den oprindelige, og så har vi indrettet et pejsehjørne med en Børge Mogensen-sofa, lyder det smilende fra Christian, som holder smilet, mens han bemærker, at der som børnefamilie også er grænser for, hvor meget tid der er til jagten på det originale:

- Men et trækøkken fungerer jo heldigvis også glimrende til børn.

 

Christina hjælper mennesker

John elsker sin gamle Honda

Peter tror
på holdet

Claus er vild
med vinyl

Christian
stiller krav

Hans nørder
med biler

Anders elsker landbrug

Christian dyrker det originale