Logo

De ting, jeg lærte af mine bedsteforældre, de kommer igen

Landbrugets værdier er dybt forankret i Anders Tækker Rasmussen, og han havde regnet med, at han skulle overtage det landbrug, hans farfar og siden hans far drev. Han endte imidlertid med at rådgive landmænd i stedet.

- Jeg er født ind i landbruget med de værdier, der knytter sig til det. Spar på ressourcerne. Spis op. Lad ikke noget gå til spilde, konstaterer Anders Tækker Rasmussen og fortsætter:

- De værdier er fulgt med mig. De sidder fast. Og det er dejligt at mærke, at de også er vendt tilbage blandt danskerne i det hele taget. De ting, jeg lærte af mine bedsteforældre, de kommer igen. Selv om det ikke længere er økonomien, der tvinger os til det.

Med en opvækst på et landsted, som hans far havde overtaget fra farfaren, blev kærligheden til landbrugets kultur og værdier sået i Anders fra barnsben. Det lå da også i kortene, at han skulle overtage landbruget fra faren. Han tog en landbrugsuddannelse – men så førte vejen alligevel et andet sted hen

- Landbruget er vildt meningsfuldt. Du producerer fødevarer. Du bidrager til Danmarks økonomi. Du går ude i den frie natur dag efter dag … Men det er også virkelig hårdt arbejde, og det er ikke kun dig, der er landmand; det er familien, konstaterer Anders.

Bankmanden og landmanden

Anders besluttede sig derfor for at bygge ovenpå landbrugsuddannelsen med en økonomisk uddannelse, og det var vejen til det, der i dag er drømmejobbet: arbejdet som landbrugschef i Djurslands Bank.

- Blandt de gamle venner fra Landbrugsskolen er jeg bankmanden. Og blandt mine nuværende kolleger er jeg landmanden. Det er privilegeret at kunne arbejde med to ting, der interesserer mig meget, og være med til at gøre en forskel for landmænd på en anden måde, lyder det med et smil fra Anders, der også nyder, når han en sjælden gang har tid til at sætte sig op i traktoren og give de venner, der endte med at gå landmandsvejen, en hjælpende hånd.

 

Christina hjælper mennesker

John elsker sin gamle Honda

Peter tror
på holdet

Claus er vild
med vinyl

Christian
stiller krav

Hans nørder
med biler

Anders elsker landbrug

Christian dyrker det originale