Logo

En ny motorcykel ville ikke sige mig en pind

Hvad gør du, hvis du forelsker dig i en Honda-motorcykel, der især blev solgt i USA? Hvis du er John Malta Jakobsen, så får du den transporteret over Atlanten.

- En ny motorcykel ville ikke sige mig en pind. Det ville ikke være det samme. For det handler ikke kun om at køre men også om at have noget at gå og passe på og nusse om og holde af.

John Malta Jakobsen er erhvervskundechef i Djurslands Bank. Og så er han fan af japanske veteranmotorcykler og særligt Honda CL450 Scrambler.

- Min generation er nok flasket op på japanske motorcykler, og CL450’eren skiller sig ud fra mængden med krom og blikfang, fortæller John.

Fandt den rigtige model i USA

Da John for et par år siden gjorde alvor af drømmen om at eje en Honda CL450 Scrambler, vidste han godt, at der var en geografisk udfordring. For netop denne model blev især solgt i USA, og der er kun ganske få eksemplarer i Europa.

Det stoppede imidlertid ikke erhvervskundechefen.

Han gik på jagt på nettet. Fandt den helt rigtige motorcykel fra 1973. Købte. Og fik den sendt over Atlanten.

- Den var i god stand, men jeg har fået den pudset op. Og det er faktisk det, at du kan tage den frem en lørdag og pudse den op – uden nødvendigvis at køre en tur – jeg også kan lide, forklarer John og fortsætter med at fortælle om det, der for ham er kernen i en motorcykel:

- Du føler omgivelserne på en anden måde, når du sidder på en motorcykel. Det er fornemmelsen af frisk luft og eksempelvis at mødes med andre om sommeren.

 

Christina hjælper mennesker

John elsker sin gamle Honda

Peter tror
på holdet

Claus er vild
med vinyl

Christian
stiller krav

Hans nørder
med biler

Anders elsker landbrug

Christian dyrker det originale