Logo

At stille krav går aldrig af mode

I mere end 150 år har Randers Realskole prydet det randrusianske bybillede. Meget er sket i den tid, men én ting har beholdt sin plads på skoleskemaet: At stille krav til hinanden.

- Vi tror på hjemmearbejde, og at man skal forberede sig. Vi stiller krav til hinanden for at gøre hinanden bedre, og det har vi altid gjort, for det går aldrig af mode, fortæller Christian Møller, udviklings- og souschef på Randers Realskole, der er erhvervskunde i Djurslands Bank.

Når han kigger ud over skolegården fra sit kontor på Randers Realskole, melder kontrasterne sig. De historiske bygninger og den nye kunstgræsbane. De nye elever, der står på skuldrene af tidligere generationer. Tradition og fornyelse. På Randers Realskole får du det bedste af begge verdener, men det skal først og fremmest give mening.

- Vi ønsker ikke at være moderne bare for at være moderne. Eksempelvis bruger vi kun nye pædagogiske tiltag, hvis det giver mening for os. Når det er sagt, følger vi naturligvis med i udviklingen og samfundet, og vi motiverer vores medarbejdere til at komme med nye idéer, der gavner skolen og eleverne, forklarer Christian.

Her er der ikke kæft og trit, men retning

Randers Realskole slog dørene op for første gang i 1869, hvor 25 elever fyldte skolegården. I dag summer gangene med 1.400 elever, hvilket gør skolen til Danmarks største privatskole.

Men selvom året nu hedder 2021, og tavlen er skiftet ud med smartboards, så er fundamentet stadig det samme:

- De grundlæggende værdier er ordentlighed og gensidig tillid og respekt. Det er der som sådan ikke noget nyt eller banebrydende i, fortæller Christian og pointerer, at der er visse ting, som (heldigvis) har ændret sig med tiden:

- Det handler ikke længere om kæft og trit, men om retning. Vi hjælper nemlig eleverne med en retning i livet, og det gør vi ved at stille krav til dem og os selv.

 

Christina hjælper mennesker

John elsker sin gamle Honda

Peter tror
på holdet

Claus er vild
med vinyl

Christian
stiller krav

Hans nørder
med biler

Anders elsker landbrug

Christian dyrker det originale