Logo

Få styr på den daglige økonomi i 2023

3. January 2023

Starten på et nyt år kan bruges til at få ekstra styr på den daglige økonomi. Mange ting er blevet dyrene, så din budgetkonto skal måske have en ekstra indsprøjtning. Hvis du har et bolig- eller realkreditlån, kan din rente være steget, og i så fald skal du huske at få det korrekte fradrag, så du får mest muligt udbetalt af din løn.

Rentestigning giver øget skattefradrag - tilpas forskudsopgørelsen

Er renten på dit bolig- eller realkreditlån steget, kan du med fordel ændre din forskudsopgørelse så du får fradrag for din aktuelle renteudgift.

Rigtigt mange får en betragteligt højere renteudgift, så det er vigtigt at få det registreret korrekt, så du dermed udnytter dit skattefradrag. Det vil du kunne mærke i din lønudbetaling.

Der er derudover flere ting, som du skal være opmærksom på:

  • Har du omlagt dit realkreditlån i 2022?
  • Har du købt eller solgt ejerbolig i 2022?
  • Har du skiftet job i 2022?
  • Kommer du til at arbejde hjemmefra i 2023?

Hvis din lønindkomst eller befordring har ændret sig væsentligt, så kan det have stor betydning for din skattebetaling at få det registreret korrekt, hvis du vil undgå at skulle betale restskat.

Du kan finde information om dine renteudgifter på dit boliglån i netbank eller mobilbank – og ellers er du altid velkommen til at kontakte din rådgiver, så kan vi hjælpe dig.

Du kan finde oplysninger om dit Totalkreditlån på mithjem.dk eller via din mobilbank under ”bolig”.

Måske er du blandt dem, som arbejder mere og mere hjemmefra – her er det vigtigt at få tilpasset dit befordringsfradrag efter dette.

Læs mere om forskudsopgørelsen på skat.dk

Få styr på fradragsreglerne

Reglerne for fradrag kan være svære at overskue, hvorfor nogle ender med at begå fejl i forskudsopgørelsen.
Du kan på skat.dk læse om de forskellige fradrag eller specifikt om fradrag for pensionsordninger.

Gennemgå dit budget og spar penge i hverdagen

I en tid med voldsom inflation og stigende priser er der ekstra god grund til at have et godt overblik over den daglige økonomi.

Som en hjælp kan du udarbejde et budget. Der kan være penge at hente ved at få et overblik over, hvad man har, og hvad man bruger.

Måske har du et abonnement på en avis eller til fitness, som du ikke længere bruger. Det kan også være, at du trænger til at få styr på de udgifter, som er kommet til – eller som kan slettes.

Ønsker du hjælp til at udarbejde dit budget, er det nemt at bruge budgettet i netbank. Der kan du hente oplysningerne fra dine betalinger på budgetkontoen og ”genbruge” posterne i dit budget.

Du kan også hente dette budgetskema.

Har dit forsikringsbehov ændret sig?

Behovet for forsikringer ændrer sig livet igennem. Det kan derfor være en rigtig god idé at gennemgå dine forsikringer, så de passer til din aktuelle livssituation. De bedste forsikringer er dem, der passer til dit liv.

Har du f.eks. fået barn, købt hus eller bil, så er det en god ide at få dine forsikringer tjekket.

Læs mere om forsikringer

Nye satser for pensionsindbetaling

Satserne for indbetaling på pension er ændret i 2023. Nu kan du for eksempel indbetale op til 60.900 kr. på en ratepension og 8.800 kr. på en aldersopsparing, hvis du har mere end syv år til folkepensionsalderen. Har du derimod syv år eller mindre til folkepensionsalderen, kan du indbetale op til 56.900 kr. på din aldersopsparing.

Har du styr på pensionen?

Spar tid med vores selvbetjeningsløsninger

Brug bankens selvbetjeningsløsninger og spar tid. I netbank og mobilbank kan du blandt andet betale regninger, overføre penge og ved mistanke om misbrug, kan du også selv spærre dit kort. I vores pengeautomater kan du hæve danske kroner og euro samt sætte penge ind på din konto.

Hvis du skal have et nyt kort, bestiller du nemt dette på bankens hjemmeside, ligesom du kan bestille valuta samt læse om øvrige mobile tjenester.

Du kan desuden vælge at holde et onlinemøde med din rådgiver i stedet for at mødes i banken.

Læs mere om vores selvbetjeningsløsninger

Tilmeld dig BeskedService

Tilmeld dig BeskedService i NetBank og få en gratis SMS eller mail, når der er brev fra banken, når der kommer penge på din konto, eller når din saldo falder under et vist beløb.

Sådan tilmelder du dig til BeskedService

Har du spørgsmål?

Få svar på de mest almindelige spørgsmål her.