Logo

Drømmer du om at købe sommerhus?

De fleste forbinder sommerhus med sommer, sol, vand og afslapning i hængekøjen. Men der kan være forskellige grunde til at købe sommerhus.

Drømmer+du+om+sommerhus

Hvad er dine planer?

Køber du for at have et sted, hvor du og familien kan tilbringe jeres ferier og weekender, kan du være 100% egoistisk i dine valg. Køber du derimod med planer om udlejning, er der nogle andre hensyn at tage. Læs mere om reglerne for udlejning på skat.dk.

Hvor vil du købe dit sommerhus?

Uanset formålet er der rigtig mange sommerhusområder at vælge imellem i Danmark. Med godt 7.000 km kystlinje i Danmark, er der også gode muligheder for at kunne erhverve sig et sommerhus med havudsigt. Beliggenheden er af stor betydning for de fleste og beliggenheden har stor indflydelse på prisen for sommerhuset.

Læs mere om, hvilke overvejelser, du bør gøre dig, inden du køber sommerhus.

Hvilket lån skal du vælge?

Når du har fundet ønskesommerhuset, skal du have styr på finansieringen, og eftersom renten fortsat er lav, er der gode muligheder for en billig finansiering. Når du skal låne penge til køb af sommerhus, skal du være opmærksom på, at der gælder lidt andre regler end ved et helårshus. Du kan finansiere dit køb med et realkreditlån op til 75% af købsprisen. Resten af købsprisen skal du fx finansiere med en kontant udbetaling eller boliglån.

Der er stor forskel på, om du har en friværdi i din eksisterende ejerbolig, som du vil udnytte – eller om du skal optage et lån til finansiering af sommerhuset. Under alle omstændigheder bør du få din rådgiver til at hjælpe med at beregne, hvilken finansiering, der passer bedst til dig. Er du ikke allerede kunde, kan du booke et møde.

Prøv evt. vores ”nytlånsberegner” og få en indikation af, hvad det vil koste at finansiere et sommerhuskøb.

Fleksible boligprodukter

Uanset dit boligbehov og om du er ung eller ældre, så har vi produkter der passer til netop dig og din situation. Det gælder både, når du har brug for at låne, og når du ønsker at spare op til en ny bolig.

Hvilket boliglån passer bedst til mig?

Det kan godt være svært at gennemskue, hvilket boliglån der passer bedst til dig og din situation.

Typisk vil du optage et realkreditlån i en kreditforening, eksempelvis Totalkredit, og hvis du ikke selv har sparet op til udbetalingen, vil det være naturligt at supplere med et boliglån i banken.

Book et boligmøde

Er du i tvivl om, hvad der er det rigtige for dig så kontakt din rådgiver eller book et møde.

Boligprodukter

Vi tilbyder en række produkter, der kan hjælpe dig med at finansiere drømmehuset.

Læs mere om:

Realkreditlån fra Totalkredit
Boliglån og boligopsparing fra Djurslands Bank

Overvejelser inden købet

Det er ofte en stor investering at købe sommerhus. I kan rejse rigtigt meget for de ekstra omkostninger, I får med et sommerhus. Så mærk efter, om det virkelig er et sommerhus du og familien ønsker.

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed...

Når du har fundet ud af, hvor du ønsker at købe et sommerhus, er det en god idé at tjekke, om det område, du har overvejet, passer til dine forventninger. Hvis du har muligheden, kan du leje et sommerhus for en uge i området, så har du rig mulighed for at tjekke det, der er relevant for dig.

Hvilke krav har du til sommerhuset?

Overvej, hvilke krav du har til sommerhuset. Hvor stort skal det være? Hvor gammelt må det være? Hvordan skal indretningen være? Og hvor mange penge vil du bruge på den løbende økonomi? Det er spørgsmål som er fornuftige at stille sig selv, inden drømmen om sommerhus realiseres.

Afstand til sommerhuset

Afstanden til sommerhuset kan også have betydning - alt efter, hvad du vil bruge det til. Hvis sommerhuset ligger på en ø, er der ofte flere transportudgifter i forhold til et sommerhus, der ligger en times kørsel fra hverdagen.

Vil du udleje dit sommerhus?

Overvejer du at supplere din sommerhusøkonomi med lejeindtægt, så bør du sætte dig grundigt ind i reglerne. Du kan læse meget mere om reglerne for udlejning af sommerhus på skat.dk.

Det kan også være en god ide, at kontakte et udlejningsbureau for afklaring af udlejningsmuligheder, inden du sætter underskriften på købsaftalen.

Få mere at vide om bolig

Huskeliste til møde om bolig

Du skal ikke forberede dig en hel masse til mødet, men vi vil rigtig gerne høre om dine boligplaner. Hvis vi skal lave nogle beregninger til dig, skal vi bruge tal fra årsopgørelse, lønsedler og budget.

Årsopgørelse:

Har du ikke papirerne ved hånden, kan du tage dit MitID med, så finder vi tallene frem på mødet.