Logo

Leder du efter en ejerlejlighed?

Når du har bestemt dig for, at din fremtidige bolig skal være en ejerlejlighed, behøver der ikke være langt fra tanke til handling.

Ejerlejlighed-finansiering-lån

Det skal du være opmærksom på

Hvordan ser hovedejendommen ud? Er ejerforeningen velfungerende? Hvordan er ejendommens alder og stand?

Du bør også undersøge, hvilke forpligtelser du eventuelt får i forbindelse med købet. Det kan f.eks. være vedligeholdelse af fælles-arealer. Få en rådgiver til at hjælpe dig med at se alle papirer vedrørende ejerlejligheden igennem. Læs mere om overvejelser og gode råd inden købet af ejerlejlighed.

Hvad kan du købe lejlighed for?

Det er altid en god idé at tage en snak med din rådgiver i Djurslands Bank, inden du begynder at kigge efter drømmelejligheden. Vi kender din økonomi og hjælper dig gerne med at regne på, hvor dyr din fremtidige bolig kan være.

Kontakt din rådgiver eller book et boligmøde.

Imens du venter, kan du prøve nedenstående boligberegner for at få en idé om, hvad du kan købe bolig for.

Overvejelser og gode råd inden købet

Når du køber en ejerlejlighed, er der en række overvejelser du bør gøre dig i forhold til f.eks. ejerforeningens økonomi, lejlighedens stand m.m.

Undersøg ejerforeningens økonomi

Når du køber en ejerlejlighed, bliver du samtidig en del af en ejerforening. Mens det er dig, der normalt skal sørge for den indvendige vedligeholdelse, er det ejerforeningen, der skal sørge for den udvendige vedligeholdelse og foretage eventuelle forbedringer på ejendommen. Du betaler hver måned fællesudgifter til ejerforeningen til dækning disse omkostninger

Det er derfor vigtigt, at du undersøger ejerforeningens økonomi og eventuelt planlagte – nødvendige – forbedringer. Det er vigtigt for dit budget, at der ikke dukker uventede udgifter til forbedringer op.

Tjek lejlighedens tilstand

Der udarbejdes normalt ikke tilstandsrapport på en ejerlejlighed. Det hænger formentlig sammen med, at tilstandsrapport på ejerlejligheder omfatter både hovedejendommen og den enkelte ejerlejlighed. Det er dermed en dyr fornøjelse.

Når der ikke udarbejdes tilstandsrapport, får du ikke tilbudt en ejerskifteforsikring, så der er ingen forsikringsdækning mod skjulte fejl og mangler. Vi anbefaler derfor altid, at du selv tager en bygningssagkyndig med på besigtigelse af ejerlejligheden.

Gode råd - tjekliste

Når du køber en ejerlejlighed, er der en række dokumenter, du bør tjekke, inden du skriver under på købsaftalen:

  • Ejerforeningens vedtægter
  • Ejerforeningens økonomi
  • Seneste generalforsamlingsreferater
  • Tingbogsattest
  • BBR-ejermeddelelse
  • Kommunalt ejendomsoplysningsskema
  • Seneste opgørelser vedrørende forbrug af vand, varme, el og gas
  • Ejendomsskattebillet
  • Forsikringspolice
  • Skema fra administrator/ejerforening vedr. ejerlejligheden

Fleksible boligprodukter

Uanset dit boligbehov og om du er ung eller ældre, så har vi produkter der passer til netop dig og din situation. Det gælder både, når du har brug for at låne, og når du ønsker at spare op til en ny bolig.

Hvilket boliglån passer bedst til mig?

Det kan godt være svært at gennemskue, hvilket boliglån der passer bedst til dig og din situation.

Typisk vil du optage et realkreditlån i en kreditforening, eksempelvis Totalkredit, og hvis du ikke selv har sparet op til udbetalingen, vil det være naturligt at supplere med et boliglån i banken.

Book et boligmøde

Er du i tvivl om, hvad der er det rigtige for dig så kontakt din rådgiver eller book et møde.

Boligprodukter

Vi tilbyder en række produkter, der kan hjælpe dig med at finansiere drømmehuset.

Læs mere om:

Få mere at vide om bolig

Huskeliste til møde om bolig

Du skal ikke forberede dig en hel masse til mødet, men vi vil rigtig gerne høre om dine boligplaner. Hvis vi skal lave nogle beregninger til dig, skal vi bruge tal fra årsopgørelse, lønsedler og budget.

Årsopgørelse:

Har du ikke papirerne ved hånden, kan du tage dit MitID med, så finder vi tallene frem på mødet.