Logo

Kvartalsregnskab: God start på året for Djurslands Bank

23. May 2022

Starten på 2022 har været usædvanlig god for Djurslands Bank, som i årets første kvartal har mere end fordoblet sit resultat i forhold til første kvartal sidste år. Det er igen boligområdet og boligejernes lyst til omlægninger, der får betydning for bankens flotte resultat før skat på 36 mio. kroner. Djurslands Bank melder desuden ud, at banken åbner en helt ny filial i Skanderborg i 2022.

Det har været nogle travle måneder i Djurslands Bank, og kvartalsregnskabet viser da også udpræget travlhed på boligområdet og et ekstraordinært højt aktivitetsniveau omkring låneomlægning af realkreditlån. Det er især indtægter herfra, som påvirker bankens basisresultat markant positivt.

- Den stigende realkreditrente har muliggjort, at en lang række boligejere har kunnet omlægge boliglån og dermed reducere restgælden i boligen. Vores tal viser, at vi her i Djurslands Bank samlet har reduceret bankens boligkunders restgæld med hele 220 mio. kroner, siger bankdirektør Lars Møller Kristensen.

Bankens resultat før skat for første kvartal udgør 36 mio. kr., hvilket er mere end dobbelt så stort som i 2021. Resultatet forrenter den gennemsnitlige egenkapital med 11,1% p.a., hvilket bankens bestyrelse vurderer som meget tilfredsstillende.

Vækst i udlån

Udover aktiviteter på boligområdet så oplever banken også en stigende interesse fra kunderne for at låne penge og dermed investere i udvikling.

- Foruden den meget høje aktivitet på boligområdet har vi også haft en tilfredsstillende udvikling i bankens udlån; ikke mindst på erhvervsudlån som er steget med små 10%. Det giver banken flere renteindtægter, og vi lægger os i selen for, at væksten også fortsætter de kommende kvartaler, forklarer bankdirektøren og fortsætter:

- Der er selvfølgelig også et ”men” – for vi befinder os lige nu i en situation med krig i Europa, som medfører en vis form for usikkerhed samt markante prisstigninger på mange områder i samfundet. Vi følger naturligvis udviklingen og gør, hvad vi kan for at hjælpe og støtte både vores privatkunder og erhvervskunder.

Åbning af ny filial i Skanderborg

Et sted, hvor der også er udvikling, handler om bankens filialer. Djurslands Bank vælger at gå mod strømmen og åbner en helt ny filial i Skanderborg i 2022.

- Det er helt naturligt for os at udvide bankens markedsområde syd for Aarhus. Vi har længe fulgt med i udviklingen i Skanderborg, hvor vi ser en driftig udvikling med stort potentiale for fortsat vækst. Djurslands Bank er en rådgivningsbank, der er tæt på kunderne, og jeg er overbevist om, at vores kompetente rådgivning indenfor bolig, pension, investering og forsikring vil leve op til kundernes behov i Skanderborg, siger Lars Møller Kristensen.

Djurslands Bank forventer at slå dørene op for den nye filial i Skanderborg efter sommerferien. Beliggenheden er helt central med adresse på Adelgade 85A – i Lagkagehusets tidligere lokaler.

Foruden det målrettede fokus på at udvide markedsområdet fortsætter banken sine aktiviteter omkring boligrådgivning, investeringsrådgivning samt rådgivning rettet specifikt mod erhvervsvirksomheder.

Banken fastholder derfor den tidligere udmeldte forventning til årets resultat før skat på niveauet 100-130 mio. kroner.

Læs mere om bankens regnskab her, eller se kvartalsrapporten her.