Logo

Årsregnskab: Tilfredsstillende resultat på trods af et år med Corona-pandemi

23. February 2021

Djurslands Bank har trods et lavere resultat end forventet leveret et tilfredsstillende resultat før skat på 60,4 mio. kroner. Situationen med Corona har påvirket drift og udvikling, man banken kan alligevel realisere et basisresultat, der er det tredjehøjeste i bankens historie.

Bankdirektør Lars Møller Kristensen har i dag fremlagt bankens årsregnskab, og han udtrykker tilfredshed med resultatet for 2020 givet omstændighederne som følge af Corona-pandemien.

- Det har på alle måder været et surrealistisk år. Vi frygtede tilbage i foråret for store økonomiske konsekvenser for vores kunder og bankens resultater, men det gik heldigvis bedre end frygtet. Således har mange af bankens privatkunder klaret sig godt gennem situationen, ligesom det ser ud til, at mange af de lokale erhvervsvirksomheder også fortsat har haft høj aktivitet. Hvorledes situationen kommer til at se ud på den anden side af Corona, ved vi endnu ikke. Vi kan derfor, trods hensættelser til potentielle tab, fremvise et tilfredsstillende resultat på 60,4 mio. kroner før skat, siger bankdirektør Lars Møller Kristensen.

Stor aktivitet på bolig og sommerhusmarkedet

Man skulle tro, at en sundhedskrise også kunne sætte en stopper for tanken om at købe hus, lejlighed eller sommerhus. Sådan gik det langt fra.

- Vi ser i hele bankens markedsområde, at folk har købt boliger på nøjagtigt samme niveau som tidligere år – eller endda på højere niveau. Denne store interesse for bolighandler har sammen med fortsat ultralave renter og låneomlægninger betydet travlhed ved bankens boligrådigere. Vi skal stå klar med hjælp til finansieringen, når det rette tilbud viser sig, og det gør vi, siger Lars Møller Kristensen med henvisning til bankens Aktive Kunderådgivning, og at banken er garant for en hurtig tilbagemelding, når bolighandlen skal realiseres.

Nye kunder mødes med rådgiverne online

Når en pandemi hærger landet og lukker dørene, som det også i perioder er sket i Djurslands Bank, så må vi tænke anderledes. Videomøder blev i 2020 den nye ”normale” måde at mødes på, og det er blevet taget godt imod af kunderne.

- Normalt er vi en bank, der har åbne døre og byder kunderne indenfor i vores filialer. I 2020 er vi blevet forhindret i at mødes på samme måde, som vi plejer, men jeg er positivt overrasket over, hvordan brugen af videomøder hurtigt blev hverdag. Det er blevet helt normalt at mødes på denne nye måde, og det er meget positivt for banken, at dette ikke har påvirket folks lyst til at skifte bank og til at mødes med en bankrådgiver online, siger bankdirektøren.

Djurslands Bank har i 2020 oplevet en fortsat stor tilgang af nye kunder - både erhvervskunder som private. Denne fortsatte tilgang understreger behovet for en lokal bank, der er tæt på kunderne og det samfund, som vi alle er en del af.

- Jeg er imponeret over, at det fortsat har været muligt at tiltrække så mange nye kunder til banken med de begrænsninger, som Corona-situationen har givet os. Vi kan også med glæde konstatere, at mange af de nye kunder, vi får, er på anbefaling af vores eksisterende kunder. Det er glædeligt, at gode loyale kunder i banken anbefaler os til andre; det er vi meget taknemlige for, lyder det fra bankdirektøren.

I det forgangne år, blev det således slået fast, at bankens slogan ”vi lever i mødet” også virker over ”skærmen”. Bankens direktør glæder sig til, at samfundet igen åbnes op, så det atter bliver muligt at mødes fysisk - også til de mange aktiviteter i lokalsamfundet, hvor Djurslands Bank meget gerne viser ansigt og bakker op.

Forventninger til 2021

For det indeværende regnskabsår 2021 forventer banken at kunne realisere et resultat før skat i niveauet 65-85 mio. kroner svarende til en egenkapitalforretning før skat mellem 6-7%.

Læs mere om bankens regnskab her, eller hør bankdirektør Lars Møller Kristensen fortælle om regnskabet nedenstående.
Du kan også se årsrapporten for 2020.