Logo

Det skal vi vide om dig som kunde

Måske undrer du dig over, at vi til tider beder om at se sygesikringskort og billedlegitimation – eller spørger, hvordan du bruger os som pengeinstitut. Se hvorfor i videoen eller læs nedenstående.

Bekæmpelse af hvidvask og terrorfinansiering

Sammen med de øvrige danske pengeinstitutter er vi med til at bekæmpe finansiering af terrorisme og hvidvask af penge, ligesom vi er forpligtet til at indhente oplysninger i henhold til skattelovgivningen.

Det betyder, at vi er underlagt en række lovkrav om, hvad vi skal vide om dig, når du er kunde i Djurslands Bank.

Hvem er du?

Når du ønsker at blive ny kunde i Djurslands Bank, vil du blive bedt om at fremvise legitimation (pas, kørekort og sundhedskort) som dokumentation for din identitet og adresse.

Er du erhvervskunde, skal vi også se dokumentation for registrering af din virksomhed og tegningsrettighed.

Hvordan bruger du banken?

Når du bliver kunde hos os, vil du opleve, at vi f.eks. spørger til, hvordan du vil bruge os som bank, om du skal overføre penge til udlandet, eller om du har mange kontante betalinger. Vi skal med andre ord have kendskab til formålet med og det tilsigtede omfang af kundeforholdet. Alle oplysninger, du giver os, bliver naturligvis behandlet fuldt fortroligt.

Nogle gange er de oplysninger, vi har om vores kunder, ikke korrekte eller opdaterede, så selvom du måske har været kunde hos os i mange år, følger vi løbende op, og du kan opleve, at vi kontakter dig for at spørge til din måde at bruge os på.

Vi spørger også ind til eksisterende kunder

Også når du allerede er kunde i banken, kan du komme ud for at skulle fremvise legitimation - også selvom vi kender dig rigtig godt. Det kan eksempelvis ske, når du opretter nye produkter. Vi kan også finde på at spørge ind til det, hvis der sker noget atypisk på din konto.

Når du sætter penge ind eller betaler kontant

Du kan også blive bedt om at vise legitimation, når du sætter kontanter ind eller foretager kontante betalinger i Djurslands Bank - uanset om du er kunde i banken eller ej. Endvidere vil vi bede dig informere om kontanternes oprindelse eller formålet med kontanthævningen, hvis der er tale om et større beløb.

Hvis du ikke ønsker at vise legitimation eller give de nødvendige oplysninger, risikerer du, at vi ikke kan gennemføre betalingen for dig.

Hyppigt stillede spørgsmål

På Finans Danmarks hjemmeside kan du få yderligere information om, hvorfor det er vigtigt, at du, din forening eller din virksomhed skal legitimeres, og hvorfor banken stiller en række spørgsmål omkring de økonomiske forhold med henvisning til hvidvaskloven. Læs mere her.