Logo

Udnyt dit skattefradrag i 2021 og indbetal ekstra på din pension

2. December 2021

Indbetal mere på din private pensionsordning inden årets udgang og udnyt dermed dit fulde fradrag i 2021. På den måde kan du spare penge i skat.

Vi nærmer os årets udgang, og du kan overveje, om du har luft i budgettet til at indbetale ekstra på din private pensionsordning. Der er flere grunde til, at en ekstra indbetaling kan være en god idé – og at det ligefrem kan betale sig:

  • Spar penge i skat: Du får skattefradrag for indbetaling til ratepension og livrente. Hvis du har udsigt til at betale topskat i år, men ikke når du engang skal have din pension udbetalt, så sparer du penge.
  • Få mere i pension: Ved at indbetale ekstra, kan du optimere din pensionsopsparing, så du ender med en højere pension.
  • Betal lavere skat af dit afkast: Du betaler 15,3 procent i skat af afkastet på din pensionsopsparing.

Vil du undgå topskat?

Grænsen for topskat er i 2021 på 544.800 kroner før 8 procents AM-bidrag. Hvis din løn i dag er højere end det beløb, kan du overveje, om det er en fordel for dig at indbetale ekstra på din pension og dermed reducere din skat.

Så meget kan du indbetale med skattefradrag

Du kan i 2021 maksimalt indbetale op til 58.500 kroner på din ratepension (efter AM-bidrag) med skattefradrag. Det gælder uanset, om du har en eller flere. Der er ikke et loft for indbetaling til livsvarig livrente.

Kontakt din rådgiver

Få en snak med din rådgiver, som kan hjælpe dig med at se på, om din pension er skruet rigtigt sammen. Din rådgiver kan også hjælpe dig, hvis du ønsker sparring omkring eventuel ekstra indbetaling på din private pensionsordning.

Kontakt din rådgiver eller start med at læse mere her.