Logo

Udnyt dit skattefradrag i 2020: Ekstra indbetaling på din pension kan være pengene værd

1. December 2020

Måske er du en af dem, der kan spare penge i skat ved at indbetale mere på din pensionsordning i 2020? Hvis du indbetaler inden årets udgang, kan du udnytte dit fulde fradrag i 2020.

Vi nærmer os årets udgang, og det er nu, du skal overveje at indbetale ekstra på din pension. Der er flere grunde til, at en ekstra indbetaling kan være en god idé – og at det ligefrem kan betale sig:

  • Spar penge i skat: Du får skattefradrag for indbetaling til ratepension og livrente. Hvis du har udsigt til at betale topskat i år, men ikke når du engang skal have din pension udbetalt, så sparer du penge.
  • Få mere i pension: Ved at indbetale ekstra, kan du optimere din pensionsopsparing, så du ender med en højere pension.
  • Betal lavere skat af dit afkast: Du betaler 15,3 procent i skat af afkastet på din pensionsopsparing.

Vil du undgå topskat?

Grænsen for topskat er i 2020 på 577.174 kroner før 8 procents AM-bidrag. Hvis din løn i dag er højere end det beløb, kan du overveje, om det er en fordel for dig at indbetale ekstra på din pension og dermed reducere din skat.

Så meget kan du indbetale med skattefradrag

Du kan i 2020 maksimalt indbetale op til 57.200 kroner på din ratepension (efter AM-bidrag) med skattefradrag. Det gælder uanset, om du har en eller flere. Der er ikke et loft for indbetaling til livsvarig livrente.

Sådan indbetaler du ekstra

Hvis du ønsker at indbetale ekstra på din pension, så tag fat i din rådgiver, som kan hjælpe dig.

Kontakt din rådgiver

Vil du vide, om din pension er skruet rigtigt sammen? Så lad os se på, hvordan du får mest ud af dine penge og af din opsparing.

Kontakt din rådgiver eller start med at læse mere her.

Har du styr på pensionen? (djurslandsbank.dk)