Logo

Kvartalsregnskab: Meget tilfredsstillende resultat giver opjustering

4. November 2021

Djurslands Bank har i dag offentliggjort resultatet for de tre første kvartaler i 2021. Resultat før skat lander meget tilfredsstillende på 102 mio. kroner og er direkte årsag til den nylige opjustering af det forventede resultat for resten af året. Det er anden gang i 2021, at resultatet bliver opjusteret.

Det er danskernes generelle gode økonomi og lyst til at handle boliger, som endnu engang er udslagsgivende i bankens regnskab. Det samlede resultat før skat lander på 102 mio. kroner, og resultatet af den løbende bankdrift er realiseret med 90 mio. kroner. Det er hele 14 procent bedre end samme periode i 2020.

- Resultatet er i forhold til vores forventninger ved starten af året meget tilfredsstillende. Der var ingen, der dengang vidste noget om, hvorvidt og i hvor stor grad 2021 ville blive påvirket af COVID-19 pandemien, men på nuværende tidspunkt har vi kun oplevet fremgang på alle parametre, siger bankdirektør Lars Møller Kristensen og fortsætter:
- Vi mærkede her i Østjylland, ligesom resten af landet, en smule afmatning på boligmarkedet i tredje kvartal i forhold til årets første seks måneder, men der er dog fortsat rigtig flot aktivitet.

Danskernes lyst til at købe huse og lejligheder fortsætter altså ufortrødent, og Djurslands Bank oplever også en generel god privatøkonomi blandt bankens kunder.

Investering og planlægning af pension

Når danskerne har penge mellem hænderne, opstår en øget købelyst og interesse for at investere i f.eks. værdipapirer, biler og andre forbrugsgoder.

- Det er rigtigt godt for vores lokale erhvervsvirksomheder, at danskerne bruger penge. Omsætning og indtjening ser i mange brancher meget fint ud. Vi kender dog fortsat ikke, på nuværende tidspunkt, den endelige effekt af den verdensomspændende pandemi på grund af de statslige hjælpepakker, så der kan jo opstå nogle dønninger på et senere tidspunkt, siger bankdirektøren som forklaring på det fortsat hensatte beløb til eventuelle tab i forbindelse med COVID-19.

Qua danskernes gode økonomi og Djurslands Banks generelle positive udvikling har banken siden sidste år haft en vækst i forretningsomfanget på 7,0%. Indlånet stiger med 4,3% mens bankens samlede udlån stiger med 6,2%.

- Det er en rigtig flot fremgang i forretningsomfanget. Vi fortsætter kundevæksten, og samtidigt ser vi nogle helt klare tegn på, at flere og flere kunder placerer penge i forskellige investeringsløsninger og ofte i forbindelse med pensionsordninger. Danskerne har virkeligt fået åbnet øjnene for, at dét at investere kan få stor betydning for den samlede opsparing, lyder det fra bankdirektøren.

Grundet en yderst positiv udvikling i økonomien hen over sommeren har banken, med baggrund i resultatet for 3. kvartal, valgt at opjustere forventningerne til årets resultat før skat til et niveau mellem 110 og 130 mio. kroner. Det er anden gang i 2021, at banken opjusterer. Første gang skete i juli måned.

Læs mere om bankens regnskab her, eller se kvartalsrapporten her.