Logo

Indskud på Aktiesparekonto hæves til 100.000 kroner

17. June 2020

Beløbsgrænsen for indskud på Aktiesparekonto bliver fra 1. juli fordoblet fra den nuværende grænse på 51.100 kroner til 100.000 kroner. Den danske regering håber på den måde at få endnu flere danskere til at investere deres sparepenge til en lav beskatning.

BEMÆRK: dette er en ældre nyhed, som ikke længere beskriver de gældende regler for aktiesparekonto.Se gældende satser og opdaterede regler for Aktiesparekonto.

Mange danskere har benyttet foråret til at overveje at investere en del af deres sparepenge. Nye tal fra Finans Danmark viser en stigning på hele 45 procent fra januar til udgangen af maj, hvor der blev registeret cirka 72.000 Aktiesparekonti på landsplan.

- Vi er også godt med i Djurslands Bank, hvor en del af vores kunder har fået oprettet en Aktiesparekonto. Fordelen ved den særlige konto er, at det giver dig mulighed for at investere i aktier til en lavere beskatning end ved normal investering i aktier, fortæller Morten Svenningsen, finanschef i Djurslands Bank.

Aktiesparekontoen er et initiativ fra den danske regering med det formål at fremme aktiekulturen i Danmark. I en tid hvor det er blevet normalt med negative renter, kan der være god fornuft i at overveje et alternativ til at have sine sparepenge på en almindelig bankkonto.

- Det er et rigtigt fornuftigt initiativ fra Folketinget, at de nu hæver beløbsgrænsen til 100.000 kroner. Jeg tror på, at det vil få endnu flere til at benytte sig af denne gunstige måde at investere på, siger finanschefen.

Hvis du overvejer at få oprettet en Aktiesparekonto, kan du kontakte din rådgiver. Du kan også læse mere om Aktiesparekontoen her.