Logo

Årsregnskab: Konverteringsbølge sikrer det bedste resultat i bankens historie

5. February 2020

Djurslands Bank har netop offentliggjort sit årsregnskab for 2019. Med et overskud før skat på 138,2 mio. kr. blev 2019 det bedste år i bankens historie. Det ekstremt lave renteniveau og de mange konverteringer af boliglån bidrager markant til den øgede indtjening.

Bankdirektør Lars Møller Kristensen har i dag fremlagt bankens årsregnskab, og han er meget tilfreds og glad for årets resultat.

- Jeg er stolt over at fortælle, at 2019 blev det bedste år i bankens historie. Med et overskud før skat på 138,2 mio. kr. sprængte vi alle de rammer og forventninger, som vi havde til året, siger bankdirektør Lars Møller Kristensen.

Forventningerne til årets resultat blev da også opjusteret hele to gange i årets løb.

Boligejere skabte konverteringsbølge

Baggrunden for bankens yderst positive resultat skal findes i det markante rentefald, som prægede 2019 – for 2019 blev for alvor året, hvor den lave rente fik sat gang i en sand konverteringsbølge. Bankens rådgivere har virkelig ydet aktiv kunderådgivning og boligejerne har stået i kø for at få omlagt realkreditlån.

- Den altoverskyggende årsag til det flotte resultat er, at vi gennem 2019 oplevede et rentefald, som fik den 30 årige realkreditrente helt ned omkring 1%. Det betød, at vi kunne hjælpe rigtigt mange af bankens boligkunder med låneomlægning af realkreditlån til en tryg og billig rente mange år frem, fortæller bankdirektøren og fortsætter:
- Vi har oplevet en reel konverteringsbølge med omlægning af næsten tre gange så mange realkreditlån som året før. Det er især denne aktivitet, som har givet banken en markant ekstra indtjening i 2019.

Den lave rente har dog ikke kun positivt fortegn. Den udfordrer bankens indtjening med et faldende udlån og et stigende indlån blandt kunderne. Sidstnævnte er steget med 8,1%, hvorefter indlånsoverskuddet udgør 2,5 mia. kr. som det koster Djurslands Bank 0,75% i rente at placere i Nationalbanken.

- Jeg har nævnt det før, og jeg bliver desværre nødt til at gøre det igen: Det er naturligvis ikke en holdbar situation, at banken skal betale negative renter til Nationalbanken, samtidigt med at vi giver kunderne 0% på deres indlån. Denne situation er vi tvunget til at se nærmere på her i 2020, konstaterer Lars Møller Kristensen.

Mange nye kunder sikrer vækst

Djurslands Bank fik igen i 2019 mange nye kunder, og det er en vækst, der er helt essentiel for banken.
- Det kræver vækst, hvis man vil være en økonomisk sund bank, og vi har rigtigt godt fat både blandt privatkunder og erhvervsvirksomheder i hele bankens markedsområde. Vi bød velkommen til privatkunde nummer 50.000 tilbage i maj måned, og vi er faktisk utroligt stolte hver eneste gang, vi får en ny kunde. Vi bestræber os på at være et vedkommende pengeinstitut med fokus på den enkelte kunde, og skal man tro den kundetilfredshedsundersøgelse, som vi gennemførte i efteråret, så er kunderne enige med os, fortæller bankdirektøren og fortsætter:
- Vi tror fra bankens ledelse på, at den måde, som vi driver bank på, er den helt rigtige – her er vores tilgang til Aktiv Kunderådgivning samt vores synlighed med lidt mere utraditionel markedsføring end de fleste andre bestemt medvirkende til at gøre os vedkommende og relevante for både vores nuværende kunder og for dem, som stadigvæk har til gode at blive kunde i Djurslands Bank.

Der er dog ikke alene på privatkundeområdet, Djurslands Bank jagter vækst og succes.
I 2020 vil banken sætte endnu flere ressourcer og aktiviteter ind overfor både nuværende og potentielle erhvervskunder i hele markedsområdet på Djursland, i Randers og Aarhus.

- Vi har netop etableret en ny forretningsudviklingsenhed for erhvervskunder og ansat en erhvervsdirektør for bankens erhvervsafdeling i Aarhus, så jeg er overbevist om, at vi det kommende år vil få endnu flere forretninger på erhvervsområdet – og dermed få en større vækst i bankens erhvervsudlån, afslutter Lars Møller Kristensen.

I forbindelse med offentliggørelsen af årsregnskabet indstilles det til generalforsamlingen, at der udbetales et udbytte på 8 kr. pr. aktie.

Læs mere om bankens regnskab her, eller hør bankdirektør Lars Møller Kristensen fortælle om regnskabet her.
Du kan også se årsrapporten for 2019.