Logo

Flytter du sammen med din kæreste?

Lad os hjælpe dig godt på vej med det økonomiske, så der er bedre tid til at klare flytningen.

Boligopsparing_Ungt_par_flytter_ind

Der er en række ting, som er godt at have styr på, når du flytter hjemmefra. Hvis du bor alene, er det en rigtig god idé med en budgetkonto til dine løbende udgifter, men det er bestemt også værd at overveje, hvis du flytter sammen med en kæreste eller roomie. 

 • Budget
  Det er vigtigt, at I får skabt jer et overblik over alle jeres udgifter. Hvilke udgifter er fælles, hvilke udgifter skal du betale for, og hvilke udgifter skal din kæreste betale.
  Det er en god ide at snakke om, hvordan udgifterne skal deles. Skal I hver især betale halvdelen eller skal udgifterne deles baseret på jeres indkomst? 

 • Opret fælles budgetkonto
  Sørg for at få oprettet en fælles budgetkonto til jeres fælles udgifter. Med en fælleskonto er det jeres fælles penge, der står på kontoen. Og skulle kontoen være i minus, er det penge I skylder i fællesskab.

 • Overvej en madkonto 
  Vores erfaringer viser, at de fleste kærestepar gerne vil have en fælles madkonto med tilhørende betalingskort. De fælles indkøb kan klares fra den fælles madkonto, ligegyldigt om det er dig, der køber ind eller din kæreste.