Energioptimering til glæde for din økonomi

Det kan være en rigtig god ide, at energioptimere din bolig. Udover at være til gavn for miljøet er det også godt for din økonomi.

Energiforbedring af dit hjem

I Djurslands Bank er vi eksperter i boliglån og bankrådgivning, så vi kan hjælpe dig med løsninger der giver mening for dig og din økonomi. Vi ved til gengæld ikke ret meget om energirenovering og vil derfor anbefale, at du kigger forbi Energistyrelsens hjemmeside sparenergi.dk/byg-om. Her finder du gode råd og inspiration til energirenovering af dit hus.
Du kan også se, om dit hus har et energimærke. Og i den medfølgende energimærkerapport kan du finde en liste over energirenoveringer, det kan betale sig at udføre på dit hus.

Tilskud til energirenovering

Få del i regeringens pulje til energioptimering af boligen eller søg om tilskud hos Totalkreditkunder til udskiftning af dit gas- eller oliefyr.

Læs om tilskud

Energiberegning

Med en energiberegning får du forslag til forskellige muligheder for energioptimering, du kan foretage i netop dit hjem.
Prøv ovenstående energiberegner og få en idé om, hvilke konkrete energiforbedringer du bør se nærmere på samt en vejledende beregning på, hvor meget du kan spare - både økonomisk og CO2.

Læs mere om beregneren og om, at to ud af tre parcelhusejere kan spare penge ved at energirenovere deres bolig.

Bestil et energitjek med rabat

Gennem din rådgiver har du mulighed for at bestille et Totalkredit Energitjek, med rabat, så du sikre dig, at du kommer godt i gang med din energirenovering. En energikonsulent giver dig nemlig et overblik over – og konkrete forslag til – hvad der skal til for at optimere din boligs energiforbrug. Det gør det nemmere for dig at vælge energirigtige løsninger og vedligeholde dit hus, så værdien bevares eller øges.

Læs mere om Totalkredit Energitjek

Det kan være en rigtig god ide, at energioptimere din bolig. Prøv nedenstående energiberegner og se hvad du kan gøre for at energioptimere dit hjem.

Energiberegner

Prøv energiberegneren og få et fingerpeg om, hvad du kan gøre for at energioptimere dit hjem.

Ombygning og energirenovering

Vil du spare penge ved at optimere energiforbruget i din bolig? Drømmer du om mere plads, nyt køkken eller nyt badeværelse? Har husets vinduer og tag set bedre dage? Lad os sammen se på mulighederne.

Prøv vores energiberegner

Inden du går i banken for at få det økonomiske overblik, kan du med fordel prøve vores energiberegner for at få en ide om, hvordan du kan spare både penge og CO2 i forbindelse med din ombygning eller renovering.

Få det økonomiske overblik

Når du har gjort dig nogle tanker om din ombygning eller renovering, er det en god idé at få afdækket de økonomiske muligheder, inden du går i gang. Har du for eksempel betalt afdrag i den tid du har boet i dit hus, kan du måske belåne din friværdi.

Forøger den tiltænkte investering ejendommens værdi, kan du hjemtage et nyt lån.

Er det mere end et år siden, du sidst har fået gennemgået din boligfinansiering, er der måske mulighed for omlægning af det hele. Alt det hjælper vi dig med at få styr på.

Book et boligmøde


Energioptimering

Det kan være en rigtig god investering, at energioptimere din bolig. Der kan være penge at hente uanset om optimeringen sker som et selvstændigt projekt eller som en del af en aktuel ombygning eller renovering.

Energilån

Vi vil gerne gøre det attraktivt at skrue ned for energiforbruget og har derfor oprettet en pulje på 50 mio. kr. med det formål at låne til energiforbedringer til en konkurrencedygtig rente vi kalder det et Energilån.

Håndværkerfradrag

Husk at undersøge om du kan få håndværkerfradrag i forbindelse med dit byggeprojekt.

Energilån - til glæde for miljøet og din økonomi

Vi gør det attraktivt for boligejere at skrue ned for energiforbruget, så der spares på både miljøet og de faktiske udgifter til el, vand og varme.

Har du planer om at energiforbedre dit hjem?

Har du planer om en større investering i din ejendom, bør du kontakte banken med henblik på at få udarbejdet en ny vurdering på ejendommen. Denne vurdering vil kunne danne grundlag for en eventuel ny belåning til en lavere rente og med mulighed for længere løbetid på lånet.

Få et Energilån

Vi vil gerne gøre det attraktivt, at låne til energiforbedringer i fast ejendom. Du kan optage et Energilån til en konkurrencedygtig rente. Har du friværdi i din ejendom, har du flere forskellige lånemuligheder.

Kontakt din rådgiver om Energilån

Tilskud til energirenovering af din bolig

Få del i regeringens pulje til boligforbedringer, der sparer energi og højner boligens energimærkning. Måske er det nu, du skal skifte vinduer, få efterisoleret loftet eller få installeret en varmepumpe. Bemærk også, at Totalkredit tilbyder 10.000 kroner til Totalkredit-kunder, der udskifter det gamle gas- eller oliefyr.

Tilskudspulje

Som boligejer har du mulighed for at søge om at få del i regeringens Bygningspulje til boligforbedringer; dvs. at du kan søge om et kontant beløb i tilskud til boligforbedringer, der højner boligens energimærkning.

Du kan søge om tilskuddet gennem den såkaldte Bygningspulje, og energirenoveringen kan være alt fra isolering af lofter og vægge til udskiftning af vinduer eller varmekilde.

Sådan søger du

Du finder information om at søge på sparenergi.dk.

Puljen åbner for ansøgninger 14. september.


10.000 kr. til udskiftning af gas- eller oliefyr

Totalkredit giver 10.000 kroner til kunder, der siger ”Farvel til gas- eller oliefyret”.

Det er et grønt tiltag, hvor boligkunder med gas- eller oliefyr kan få 10.000 kroner i kontant tilskud, hvis de udskifter deres gamle gas- eller oliefyr med en varmepumpe.

Læs mere om tilskuddet på totalkredit.dk.

Håndværkerfradrag

Går du med planer om at forbedre din helårs- eller fritidsbolig kan der være økonomisk hjælp at hente.

Håndværkerfradrag

Du kan i 2021 få et håndværkerfradrag på op til 25.000 kr. pr. person.

Håndværkerfradraget kan bruges til at give fradrag på lønnen til håndværkere for en række udvalgte serviceydelser og håndværkerydelser. Det er typisk energiforbedringer, klimasikringer og andre grønne ydelser som giver fradrag.

Læs mere om håndværkerfradraget på skat.dk

Servicefradrag

Du kan i 2021 få et servicefradrag på op til 25.000 kr. pr. person.

Servicefradraget kan bruges til fradrag for serviceydelser som for eksempel rengøring, vinduespudsning og visse typer af havearbejde.

Læs mere om servicefradraget på skat.dk

Vigtigt at være opmærksom på

Hvis du vil benytte dig af håndværkerfradraget er der en række ting du skal være opmærksom på. Her kan du se de fem vigtigste:

  • Du skal sikre dig, at arbejdet du ønsker udført er dækket af ordningen
  • Arbejdet skal betales elektronisk via fx dankort, MobilePay eller netbank
  • Arbejdet skal kunne dokumenteres med en faktura
  • Du kan ikke få fradrag for arbejde udført på nybyggeri
  • Du skal selv indberette dine udgifter til Skattestyrelsen via TastSelv