Logo

Energioptimering til glæde for din økonomi

Det kan være en rigtig god ide at energioptimere din bolig. Udover at være til gavn for miljøet er det også godt for din økonomi.

Energiforbedring af dit hjem

I Djurslands Bank er vi eksperter i boliglån og bankrådgivning, så vi kan hjælpe dig med løsninger der giver mening for dig og din økonomi. Vi ved til gengæld ikke ret meget om energirenovering og vil derfor anbefale, at du kigger forbi Energistyrelsens hjemmeside sparenergi.dk/byg-om. Her finder du gode råd og inspiration til energirenovering af dit hus.
Du kan også se, om dit hus har et energimærke. Og i den medfølgende energimærkerapport kan du finde en liste over energirenoveringer, det kan betale sig at udføre på dit hus.

Tilskud til energirenovering

Få del i regeringens pulje til energioptimering af boligen eller søg om tilskud hos Totalkreditkunder til udskiftning af dit gas- eller oliefyr.

Læs om tilskud

Energiberegning

Med en energiberegning får du forslag til forskellige muligheder for energioptimering, du kan foretage i netop dit hjem.
Prøv ovenstående energiberegner og få en idé om, hvilke konkrete energiforbedringer du bør se nærmere på samt en vejledende beregning på, hvor meget du kan spare - både økonomisk og CO2.

Læs mere om beregneren og om, at to ud af tre parcelhusejere kan spare penge ved at energirenovere deres bolig.

Bestil et energitjek med rabat

Gennem din rådgiver har du mulighed for at bestille et Totalkredit Energitjek, med rabat, så du sikre dig, at du kommer godt i gang med din energirenovering. En energikonsulent giver dig nemlig et overblik over – og konkrete forslag til – hvad der skal til for at optimere din boligs energiforbrug. Det gør det nemmere for dig at vælge energirigtige løsninger og vedligeholde dit hus, så værdien bevares eller øges.

Læs mere om Totalkredit Energitjek

Det kan være en rigtig god ide, at energioptimere din bolig. Prøv nedenstående energiberegner og se hvad du kan gøre for at energioptimere dit hjem.

Energiberegner

Prøv energiberegneren og få et fingerpeg om, hvad du kan gøre for at energioptimere dit hjem.

Ombygning og energirenovering

Vil du spare penge ved at optimere energiforbruget i din bolig? Drømmer du om mere plads, nyt køkken eller nyt badeværelse? Har husets vinduer og tag set bedre dage? Lad os sammen se på mulighederne.

Prøv vores energiberegner

Inden du går i banken for at få det økonomiske overblik, kan du med fordel prøve vores energiberegner  for at få en ide om, hvordan du kan spare både penge og CO2 i forbindelse med din ombygning eller renovering.

Få det økonomiske overblik

Når du har gjort dig nogle tanker om din ombygning eller renovering, er det en god idé at få afdækket de økonomiske muligheder, inden du går i gang. Har du for eksempel betalt afdrag i den tid du har boet i dit hus, kan du måske belåne din friværdi.

Forøger den tiltænkte investering ejendommens værdi, kan du hjemtage et nyt lån.

Er det mere end et år siden, du sidst har fået gennemgået din boligfinansiering, er der måske mulighed for omlægning af det hele. Alt det hjælper vi dig med at få styr på.

 

Energioptimering

Det kan være en rigtig god investering, at energioptimere din bolig. Der kan være penge at hente uanset om optimeringen sker som et selvstændigt projekt eller som en del af en aktuel ombygning eller renovering.

Energilån

Vi vil gerne gøre det attraktivt at skrue ned for energiforbruget og har derfor oprettet en pulje på 50 mio. kr. med det formål at låne til energiforbedringer til en konkurrencedygtig rente vi kalder det et Energilån.

 

Energilån - til glæde for miljøet og din økonomi

Vi gør det attraktivt for boligejere at skrue ned for energiforbruget, så der spares på både miljøet og de faktiske udgifter til el, vand og varme.

Har du planer om at energiforbedre dit hjem?

Har du planer om en større investering i din ejendom, bør du kontakte banken med henblik på at få udarbejdet en ny vurdering på ejendommen. Denne vurdering vil kunne danne grundlag for en eventuel ny belåning til en lavere rente og med mulighed for længere løbetid på lånet.

Få et Energilån

Vi vil gerne gøre det attraktivt, at låne til energiforbedringer i fast ejendom. Du kan optage et Energilån til en konkurrencedygtig rente. Har du friværdi i din ejendom, har du flere forskellige lånemuligheder.

 

Tilskud til energirenovering af din bolig

Få del i regeringens pulje til boligforbedringer, der sparer energi og højner boligens energimærkning. Måske er det nu, du skal skifte vinduer, få efterisoleret loftet eller få installeret en varmepumpe. Bemærk også, at Totalkredit tilbyder 10.000 kroner til Totalkredit-kunder, der udskifter det gamle gas- eller oliefyr.

Tilskudspuljer

Som boligejer har du mulighed for at søge om tilskud til forskellige former for energirenovering af din bolig. Det kan f.eks. være til udskiftning af boligens varmekilde, isolering af loft eller udskiftning af vinduer.

I 2024 har Energistyrelsen valgt, at boligejere kan søge tilskud fra to målrettede tilskudspuljer:

  • Varmepumpepuljen.
  • Energirenoveringspuljen.

Opfylder du de 5 krav?

For at komme i betragtning til tilskud skal du og dit hus leve op til 5 krav.

  1. Dit hus skal være en helårsbolig - og du skal selv eje det.
  2. Dit hus skal have et gyldigt energimærke i kategorien E, F eller G, og der må ikke være foretaget ændringer på huset, siden energimærket blev udstedt.
  3. Projektet må ikke være i gang eller gennemført, når du søger.
  4. Du må ikke tidligere have fået tilskud til samme projekt.
  5. Arbejdet skal udføres af en virksomhed med gyldigt CVR-nummer.

Sådan søger du

Find information om hvordan du søger de forskellige puljer på sparenergi.dk.

Varmepumpepuljen forventes at åbne for ansøgninger i foråret 2024.

Energirenoveringspuljen åbnede for ansøgning 10. april 2024.

10.000 kr. til udskiftning af gas- eller oliefyr

Totalkredit giver 10.000 kroner til kunder, der siger ”Farvel til gas- eller oliefyret”.

Det er et grønt tiltag, hvor boligkunder med gas- eller oliefyr kan få 10.000 kroner i kontant tilskud, hvis de udskifter deres gamle gas- eller oliefyr med en varmepumpe.

Læs mere om tilskuddet på totalkredit.dk.

Bemærk at tilskuddet fra Totalkredit kan kombineres med den offentlige varmepumpepulje.