Det kan være en rigtig god ide, at energioptimere din bolig. Prøv nedenstående energiberegner og se hvad du kan gøre for at energioptimere dit hjem.

Energiberegner

Energioptimering til glæde for din økonomi

Det kan være en rigtig god ide, at energioptimere din bolig. Udover at være til gavn for miljøet er det også godt for din økonomi.

Energiforbedring af dit hjem

I Djurslands Bank er vi eksperter i boliglån og bankrådgivning, så vi kan hjælpe dig med løsninger der giver mening for dig og din økonomi. Vi ved til gengæld ikke ret meget om energirenovering og vil derfor anbefale, at du kigger forbi Energistyrelsens hjemmeside sparenergi.dk/byg-om. Her finder du gode råd og inspiration til energirenovering af dit hus.

Energiberegning

Med en energiberegning får du forslag til forskellige muligheder for energioptimering, du kan foretage i netop dit hjem.
Prøv ovenstående energiberegner og få en idé om, hvilke konkrete energiforbedringer du bør se nærmere på samt en vejledende beregning på, hvor meget du kan spare - både økonomisk og CO2.


Ombygning og energioptimering

Vil du spare penge ved at optimere energiforbruget i din bolig? Drømmer du om mere plads, nyt køkken eller nyt badeværelse? Har husets vinduer og tag set bedre dage? Lad os sammen se på mulighederne.

Prøv vores energiberegner

Inden du går i banken for at få det økonomiske overblik, kan du med fordel prøve vores energiberegner for at få en ide om, hvordan du kan spare både penge og CO2 i forbindelse med din ombygning eller renovering.

Få det økonomiske overblik

Når du har gjort dig nogle tanker om din ombygning eller renovering, er det en god idé at få afdækket de økonomiske muligheder, inden du går i gang. Har du for eksempel betalt afdrag i den tid du har boet i dit hus, kan du måske belåne din friværdi.

Forøger den tiltænkte investering ejendommens værdi, kan du hjemtage et nyt lån.

Er det mere end et år siden, du sidst har fået gennemgået din boligfinansiering, er der måske mulighed for omlægning af det hele. Alt det hjælper vi dig med at få styr på.

Book et boligmøde


Energioptimering

Det kan være en rigtig god investering, at energioptimere din bolig. Der kan være penge at hente uanset om optimeringen sker som et selvstændigt projekt eller som en del af en aktuel ombygning eller renovering.

Energilån

Vi vil gerne gøre det attraktivt at skrue ned for energiforbruget og har derfor oprettet en pulje på 50 mio. kr. med det formål at låne til energiforbedringer til en konkurrencedygtig rente vi kalder det et Energilån.

Håndværkerfradrag

Husk at undersøge om du kan få håndværkerfradrag i forbindelse med dit byggeprojekt.

Fleksible boligprodukter

Uanset dit boligbehov og om du er ung eller ældre, så har vi produkter der passer til netop dig og din situation. Det gælder både, når du har brug for at låne, og når du ønsker at spare op til en ny bolig.

Hvilket boliglån passer bedst til mig?

Det kan godt være svært at gennemskue, hvilket boliglån der passer bedst til dig og din situation.

Typisk vil du optage et realkreditlån i en kreditforening, eksempelvis Totalkredit, og hvis du ikke selv har sparet op til udbetalingen, vil det være naturligt at supplere med et boliglån i banken.

Book et boligmøde

Er du i tvivl om, hvad der er det rigtige for dig så kontakt din rådgiver eller book et møde.

Book et boligmøde

Boligprodukter

Vi tilbyder en række produkter, der kan hjælpe dig med at finansiere drømmehuset.

Læs mere om:


Energilån - til glæde for miljøet og din økonomi

Vi gør det attraktivt for boligejere at skrue ned for energiforbruget, så der spares på både miljøet og de faktiske udgifter til el, vand og varme.

Har du planer om at energiforbedre dit hjem?

Har du planer om en større investering i din ejendom, bør du kontakte banken med henblik på at få udarbejdet en ny vurdering på ejendommen. Denne vurdering vil kunne danne grundlag for en eventuel ny belåning til en lavere rente og med mulighed for længere løbetid på lånet.

Pulje på 50 mio. kr.

Vi har afsat en pulje på 50 mio. kr. til det formål at låne til energiforbedringer i fast ejendom. Du kan optage et Energilån til en konkurrencedygtig rente. Har du friværdi i din ejendom, har du flere forskellige lånemuligheder.

Kontakt din rådgiver om Energilån

Håndværkerfradrag

Går du med planer om at forbedre din helårs- eller fritidsbolig kan der være økonomisk hjælp at hente.

Permanent ordning

Ordningen, der blev gjort permanent i 2018, giver fradrag på op til 12.500 kr. pr. person i 2020.

Håndværkerfradraget kan bruges til at give fradrag på lønnen til håndværkere for en række udvalgte serviceydelser og håndværkerydelser. Det er typisk energiforbedringer, klimasikringer og andre grønne ydelser som giver fradrag.

Læs mere om håndværkerfradraget på skat.dk

Vigtigt at være opmærksom på

Hvis du vil benytte dig af håndværkerfradraget er der en række ting du skal være opmærksom på. Her kan du se de fem vigtigste:

  • Du skal sikre dig, at arbejdet du ønsker udført er dækket af ordningen
  • Arbejdet skal betales elektronisk via fx dankort, MobilePay eller netbank
  • Arbejdet skal kunne dokumenteres med en faktura
  • Du kan ikke få fradrag for arbejde udført på nybyggeri
  • Du skal selv indberette dine udgifter til Skattestyrelsen via TastSelv