Leder du efter en andelsbolig?

Når du køber andelsbolig, køber du brugsretten til en bolig. Men hvad betyder det helt konkret for dig og din økonomi?  Og hvordan kan du som køber sikre dig, at du investerer i en bolig i en økonomisk sund andelsboligforening? Det kan vi hjælpe dig med at blive klog på.

Sådan kommer du i gang

Tal med os om din jobsituation, uddannelsesplaner og andre fremtidsplaner. Så kan vi sammen se på, hvordan det hele hænger sammen økonomisk.

Forhåndsgodkendelse

Når vi har gennemgået din økonomi sammen med dig, laver vi en forhåndsgodkendelse, så du ved, hvor meget du kan købe bolig for.

Hvad koster et andelsboliglån?

Prøv andelsboligberegneren. Den fortæller, hvor stort et månedligt beløb, du skal afdrage med, og hvad lånet koster.

Hvor meget kan du købe for?

Prøv rådighedsberegneren. Her kan du beregne, hvor stort dit rådighedsbeløb bliver, hvis du køber en en andelsbolig. Det giver dig en idé om, hvor meget du kan købe for, når alle udgifter til boligen er lagt sammen.

Tre vigtige dokumenter

For at rådgive dig ordentligt, er der tre dokumenter, du skal have med til mødet i banken:  Andelsforeningens vedtægter, seneste regnskab og seneste generalforsamlingsreferat. De fortæller rigtig  meget om andelsforeningens økonomi. 

 • Vedtægterne indeholder bl.a. oplysninger om fremleje er muligt.
 • Regnskabet fortæller om andelsboligforeningen er solvent eller måske teknisk insolvent.
 • Generalforsamlingsreferat - store beslutninger, som f.eks. udskiftning af tag på ejendommen, træffes på en generalforsamling.

Andelsboliglån

Lån til andelsbolig

Indtast beløb
Løbetid er
år
Etableringsomkostninger
kr.
Min. pr. måned

Rente 4,25%

Totale kreditomkostninger
ÅOP %
Maks. pr. måned

Rente 9,75%

Totale kreditomkostninger
ÅOP %

Skriv til rådgiver nu

Kontakt os omkring dit andelsboliglån

Jeg er kunde i Djurslands Bank

Send

Felter er obligatoriske og skal udfyldes.

Andelsboligprodukter

Vi tilbyder andelsboliglån eller andelsboligkredit til finansiering af andelsbolig.

Andelsboliglån

Tab 1

Andelsboliglån

- sikrer finansieringen af din andelsbolig

Kort og godt om Andelsboliglån.

 • En fleksibel og primær finansiering af din andelsbolig.
 • Lån op til 100% af andelsbevisets værdi.
 • Ydes mod sikkerhed i andelsbeviset.
 • Vælg en afvikling af lånet, der passer til din økonomi.
 • Indfrielse: Andelsboliglånet kan indfries helt eller delvis før tid.
 • Udskyd afdragene på lånet i op til 10 år.
 • Løbetid i op til 20 år.
 • Lav variabel rente.
  En variabel rente betyder, at renten kan ændres i andelsboliglånets løbetid. Ydelsen kan i løbetiden blive højere eller lavere.
  Du kan få en del af finansieringen som en Andelsboligkredit.
 • Misligholdelse: Ved manglende overholdelse af forpligtelserne i forbindelse med andelsboliglånet vil det have finansielle eller juridiske konsekvenser. Ved for sen betaling eller anden misligholdelse af andelsboliglånet kan det opsiges til øjeblikkelig betaling, ligesom der vil påløbe morarenter.

Se gældende satser på her
Du kan få en del af finansieringen som en Andelsboligkredit.

Djurslands Bank

Andelsboligkredit

Tab 1

Andelsboligkredit

- sikrer finansieringen af din andelsbolig

Kort og godt om Andelsboligkredit.

En fleksibel og primær finansiering af din andelsbolig.

 • Lån op til 100% af andelsbevisets værdi.
 • Ydes mod sikkerhed i andelsbeviset.
 • Vælg en afvikling af kreditten, der passer til din økonomi.
 • Andelsboligkreditten kan indfries helt eller delvis før tid.
 • Løbetid i op til 20 år.
 • Lav variabel rente.
  En variabel rente betyder, at renten kan ændres i andelsboligkredittens løbetid. Ydelsen kan i løbetiden blive højere eller lavere.
 • Misligholdelse: Ved manglende overholdelse af forpligtelserne i forbindelse med andelsboligkreditten vil det have finansielle eller juridiske konsekvenser. Ved for sen betaling eller anden misligholdelse af andelsboligkreditten kan denne opsiges til øjeblikkelig betaling, ligesom der vil påløbe morarenter.

Se gældende satser på her

Djurslands Bank

Hvad skal du være opmærksom på, når du handler bolig?

Det kan være vanskeligt at gennemskue de juridiske og økonomiske konsekvenser af et køb af en andelslejlighed. Når du har fået alle oplysninger, skal du derfor kontakte din bankrådgiver og evt. en advokat, som kan hjælpe dig med at gennemgå materialet og råde dig i det videre forløb.

Fordele ved køb af andelsbolig

En af fordelene er, at det ofte er relativt billigt at købe og bo i en andelslejlighed. Andelsværdien er underlagt maksimalpriser, og mange andelsboligforeninger fastholder en billig boligafgift for andelshaverne. Det gælder dog især ældre andelsboligforeninger. I nye andelsboligforeninger, der blev stiftet, mens boligpriserne toppede, har man ofte høje indskud og høje boligafgifter.

En anden fordel ved andelslejligheder er, at der kan være et stærkt fællesskab og netværk i foreningen. Ældre andelsboligforeninger blev stiftet ud fra den oprindelige andelstanke om solidaritet og fællesskab, mens nogle nyere andelsboligforeninger kan være stiftet ud fra andre værdier.

Ulemper ved køb af andelsbolig

Du kan ikke optage et realkreditlån, der er billigere end andelsboliglån. Du kan ikke foretage større ombygninger, uden at bestyrelsen godkender det.
Du kan ikke anvende en andelslejlighed som opsparing i samme grad som en ejerbolig.  Andelslejligheder er på godt og ondt ekstremt følsomme over for ændringer i lovgivningen og skiftende prisstrukturer. Du kan i visse tilfælde hæfte med hele din formue, hvis andelsforeningens økonomi er dårlig.    

 

Kilde: Bolius - artikel af Anne Sandager

Få mere at vide om bolig

Huskeliste til møde om bolig

Du skal ikke forberede dig en hel masse til mødet, men vi vil rigtig gerne høre om dine boligplaner. Hvis vi skal lave nogle beregninger til dig, skal vi bruge tal fra årsopgørelse, lønsedler og budget.

Årsopgørelse: 

Har du ikke papirerne ved hånden, kan du tage dit NemID med, eller downloade NemID nøgleapp'en, så finder vi tallene frem på mødet.