Har du et Tilpasningslån?

Du kan ændre dit Tilpasningslån i perioden op til en ny rentetilpasning.

Med et Tilpasningslån får du en variabel renten over lånets løbetid som bliver tilpasset med jævne mellemrum. Har du et F3 lån, betyder det, at renten tilpasses hvert 3. år - og har du et F5 lån tilpasses det hvert 5. år.

Hvis du ikke foretager dig noget, vil renten på lånet blive tilpasset helt automatisk. Har du for eksempel et F5 lån, så fortsætter lånet uændret som et F5, men med den nye rente. Efter rentetilpasningen er sket, får du automatisk besked om, hvad den nye rente og ydelse bliver.

Ændring af lånet, når det skal rentetilpasses

I perioden op til en rentetilpasning har du mulighed for at ændre vilkårene for dit Tilpasningslån. Du skal aftale eventuelle ændringer med din rådgiver senest to måneder før rentetilpasningen. Det vil sige ved udgangen af januar, april, juli eller oktober, afhængig af hvornår dit lån rentetilpasses.

Forventninger til næste rentetilpasning

Næste rentetilpasning er april 2022 og ifølge Totalkredits chefanalytiker Sune Malthe-Thagaard kan boligejere med Tilpasningslån se frem til rentebesparelser.

Fristen for at ændre dit lån er 31. januar 2022.

Læs artikel om renteforventningerne af Sune Malthe-Thagaard på totalkredit.dk.

Kontakt din rådgiver

Vi anbefaler, at du kontakter din rådgiver for en snak og dialog om mulighederne i din konkrete situation – markedet og renter taget i betragtning.

Kontakt din rådgiver