Logo

Nye kontantregler fra 1. juli

25. June 2021

Det bliver fremover sværere for erhvervsdrivende at modtage kontanter som betaling for varer. Grænsen for, hvor mange penge du må modtage som kontantbetaling sænkes pr. 1. juli 2021 fra 50.000 til 20.000 kroner.

Helt konkret betyder det, at du højst må modtage en betaling på 19.999 kroner. Modtager du 20.000 kroner eller over kontant, så overtræder du loven.
Det er stort set alle virksomheder, som er omfattet. Det gælder både personligt ejede selskaber og andre former for ejerskab. Kun virksomheder som pengeinstitutter og revisorer, som er underlagt hvidvasklovens indberetningsregler, er ikke omfattet af kontantforbuddet.

Er der mulighed for opdeling i rater?

Reglerne på området er helt klare. Og svaret er nej. Hvis der er tale om én handel, bliver det ikke lovligt af, at betalingen deles op i flere rater på beløb under 20.000 kroner.

Det skal være sværere at hvidvaske penge

Hensigten med lovændringen er at gøre det sværere at omgå reglerne i forbindelse med hvidvask af penge. Folketinget har derfor strammet reglerne op for kontant betaling.
Vær i øvrigt opmærksom på at overtrædelse kan give en bøde på 25 procent af overtrædelsen af kontantforbuddet – og minimum 10.000 kr.
Kontakt din rådgiver for en snak om de nye regler, og hvad de kommer til at betyde for dig og din forretning.