3,1 % i rente

... på Studiekonto på indlån op til 15.000 kr. og 0,1 % på indlån over 15.000 kr. Studiekonto tilbydes dig, der er studerende på en SU-berettiget videregående uddannelse, og som er helkunde i UngBank.

Rådgivning, der passer til dit liv

Livet er fuld af forandringer, som kan medføre ændringer i din økonomi. Vores UngBank-team står klar til at hjælpe dig med deres ekspertviden, om de forandringer der sker i perioden fra 18-29 år.

Er du ved at flytte hjemmefra?

Hvad skal du have styr på? Vi hjælper dig med det økonomiske overblik.
Læs mere her

Overvejer du at flytte sammen med din kæreste?

Hvordan vil det påvirke jeres økonomi?
Læs mere her


Vi er med dig, når det handler om bolig

Uanset om du er på jagt efter drømmeboligen, skal bygge nyt, bygge om, sælge eller du ønsker rådgivning om låneomlægning, er vi med dig.

Har du de rigtige forsikringer

Sammen med vores samarbejdspartner Privatsikring tilbyder vi en studieforsikring der indeholder både indbo, ulykke og rejse
Læs mere her

Sådan får du pengene til at række?

Hiv fat i os, hvis der er noget, vi kan hjælpe med
Læs mere her

Har du planer om at købe stort og dyrt?

Drømmer du om en ny bil, din egen lejlighed eller andet stort og dyrt? Kontakt din rådgiver. Vi hjælper gerne med at få overblik over din økonomi, så du ved, hvad du kan købe for uden at sætte dig for hårdt i det.

Kontakt din UngBank-rådgiver

Er du ved at flytte hjemmefra?

Husk at kysse mor og far pænt farvel, inden du flytter hjemmefra - det kan betale sig.

Flytte hjemmefra?

Hvad skal du have styr på?

Det er et stort skift i dit liv at flytte hjemmefra og stå på egne ben - også økonomisk.

 • Budget
  Skab overblik over dine indtægter og dine udgifter, så du ved, hvad du kan bruge, efter dine udgifter er betalt. Brug budgetskemaet i netbank eller hent et hjælpeskema. Hent hjælpeskema her.
 • Opret budgetkonto
  Når du har overblik over alle dine udgifter, er det en god idé at få oprettet en budgetkonto, hvor du hver måned overfører et fast beløb til. På den måde sikrer du dig, at der både bliver sparet op til de månedlige, de kvartalsvise og de årlige regninger.
 • Få lejekontrakt
  Sørg for at få en lejekontrakt, så udlejer og dig er enige om betingelserne. Lejekontrakten er din sikring.
 • Indskud og depositum
  De fleste udlejere kræver tre måneders forudbetalt husleje samt depositum, der svarer til tre måneders husleje. Det betyder, at du ofte skal betale seks måneders husleje, før du flytter ind, hvilket kan være en ret stor sum. Tag fat i din rådgiver, så hjælper han dig med at beregne, hvad det vil koste, hvis du skal låne pengene.
 • Få styr på forsikringerne
  Hvis du er under 21 år, udeboende og bor alene, er du stadig dækket af dine forældres indboforsikring. Er du udeboende og over 21 år, eller bor du sammen med andre, så skal du selv have en indboforsikring. Indboforsikringen dækker som udgangspunkt dit indbo. Indbo er eksempelvis dit tøj, køkkengrej, sofa og computer. Derudover er der på din indboforsikring en ansvarsdækning, som er meget vigtig. Den dækker, hvis du uagtsomt er skyld i en skade på andres ting eller på andre personer.
 • Søg boligstøtte
  Hvis du bor til leje i en helårsbolig med eget køkken, så har du måske mulighed for at få boligstøtte. Om du kan få boligstøtte kommer blandt andet an på din og eventuelle samboers indtægt, samt på huslejen du betaler. Se meget mere her, hvor du også kan beregne om du er berettiget til boligstøtte.
 • Og husk nu at kysse mor og far pænt farvel
  – det kan betale sig, da de så ofte er mere villige til at komme forbi med mad, klare vasketøj og lignende :-)

 

Skal du flytte sammen med din kæreste?

Lad os hjælpe dig godt på vej med det økonomiske, så der er bedre tid til at klare flytningen.

Flytte sammen
 • Se vores vejledning på...
  hvad du skal have styr på når du flytter hjemmefra. De fleste af punkterne er også værd at overveje, når du flytter sammen med din kæreste.
 • Budget: Det er vigtigt, at I får skabt jer et overblik over jeres udgifter. Hvilke udgifter er fælles, hvilke udgifter skal du betale for, og hvilke udgifter skal din kæreste betale for.
 • Opret fælles budgetkonto
  Sørg for at få oprettet en fælles budgetkonto til jeres fælles udgifter. Med en fælles konto er det jeres fælles penge, der står på kontoen. Og skulle kontoen være i minus, er det penge I skylder i fællesskab.
 • Overvej fælles madkonto med dankort
  Vores erfaringer viser, at de fleste kærestepar gerne vil have en fælles madkonto med tilhørende dankort til. De fælles indkøb kan klares fra fælleskontoen, ligegyldigt om det er dig, der køber ind eller din kæreste.

Du får god rådgivning af unge i Djurslands Bank

 

 

Rådgivning til unge

Har du planer om at købe noget stort - og dyrt?

Går du med planer om at købe en bil, en lejlighed eller noget andet stort, så tag endelig fat i os.

Tal med os om lån

Vi vil meget gerne hjælpe dig med at få overblik over, hvad du kan købe bil, lejlighed eller andet for. Vi kan på baggrund af dine indtægter og dine udgifter regne os frem til, hvad du har råd til. 

 

Sammen med dig sikrer vi, at du ikke sætter dig for hårdt i det

Når du ved, hvor meget du kan købe for, kan du begynde at kigge efter lejlighed, bil eller det, du har lyst til at købe i den prisklasse, vi sammen har fundet frem til. Dermed sikrer du dig også, at du ikke sætter dig så hårdt i det, at der ikke er råd til de ting, der er vigtige for dig i det daglige.

Kan pengene række til hele måneden?

Vi er klar over, at det nogle gang er svært at få pengene til at række.

Det kan være svært at få økonomien til at række i alle måneder. Det er vi helt klar over, og derfor skal du endelig tage fat på os, hvis der er noget, vi kan hjælpe dig med. Der er intet farligt i at låne penge, hvis det er lidt svært i en måned, så længe du kan betale pengene tilbage. Vi hjælper dig med at lave en beregning, så du kan se, hvad det vil koste dig at låne penge. Vi er lige så interesserede i at finde en holdbar løsning, som du er.

Sparetips

Du kan få pengene til at række længere ved at benytte dig af et par små sparetips:

 • Hæv kontanter
  Det er meget nemt at bruge kortet eller mobilen til at betale med. Men det er ofte så nemt, at vi glemmer, hvad vi har brugt det til i løbet af dagen. Hæv i stedet et fast beløb én gang om ugen, og lad kortet blive hjemme. Vores erfaringer viser tydeligt, at man bliver mere bevidst om, hvad pengene bruges på, når det er sedler man hiver op af pungen.
 • Lav madplan
  Ved at lave en madplan og handle stort en gang om ugen, så kan du undgå impulsindkøb og minimere madspild.
 • Opret opsparing
  Ved at oprette en opsparing kan du tage højde for både de forudsete og de uforudsete ting. December måned er eksempelvis altid en dyr måned, så ved at spare op, slipper du for at december og januar bliver hårdere end de øvrige måneder. Derudover kan en tandlægeregning pludselig blive en dyr omgang. Hvis du har en opsparing, vil det eventuelle beløb du skal låne blive mindre.