Har du prøvet NemID nøgleapp?

Med app'en behøver du ikke have dit nøglekort ved hånden, men kan bruge dit NemID direkte fra din smartphone eller tablet. Hvis du ikke er en af de 2 mio. danskere der allerede HAR hentet app'en, så opfordrer vi dig til at gøre det.

NemID nøgleapp

Få nem, digital identifikation med NemID nøgleapp. Du godkender login/underskrift med NemID med et swipe i stedet for indtastning af en nøgle. Du kan bruge app'en  som supplement til nøglekortet. 

Fordele ved NemID nøgleapp

  • Du har altid dit NemID ved hånden
  • Slut med at kigge efter tal og koder på et kort. Du godkender blot med et swipe
  • Lige så sikkert som papkortet
  • Det er bæredygtigt. Ikke pap og plastik – og nøglekort med posten
  • Appen løber ikke tør for nøgler
  • Appen fungerer til det hele. Både banken og det offentlige.

Sikkerhed i NemID nøgleapp

NemID nøgleapp er lige så sikker som NemID generelt. Nøgleappen er sikret af en såkaldt to-faktor-godkendelse. Det vil sige noget man har, og noget man ved. Den ene faktor består af appen (noget du har), og den anden faktor er dit personlige NemID-brugernavn og -adgangskode (noget du ved). Begge faktorer skal bruges for at benytte NemID, på samme måde, som man skal kombinere nøglekortet med brugernavn og adgangskode.

NemID nøgleapp er også sikret gennem en firecifret kode eller fingeraftryksgenkendelse / Touch ID / Face ID. Nøgleappen er forudindstillet til at låse hver gang, man lukker den. Denne indstilling kan dog slås fra, og så vil nøgleappen låse automatisk efter 5 minutter.

Hent NemID nøgleapp

Hent NemID nøgleapp til iOS eller Android gratis via App Store eller Google Play.

Læs mere om NemID nøgleapp'en på nemid.nu.

NemID - din digitale adgang

Med NemID kan du logge på f.eks. skat.dk eller borger.dk på præcis samme måde, som når du logger på hos os. Med NemID behøver du kun at huske på ét bruger-id og én adgangskode, uanset om du skal i NetBank, på kommunens hjemmeside eller på en af de andre hjemmesider, som NemID giver adgang til.

NemID-nøglekortet  

Løsningen med nøglekort er ekstra sikker, da du skal bruge en "nøgle" fra nøglekortet, når du logger på NetBank. Når alle nøgler er ved at være brugt, sender DanID et nyt nøglekort med posten. Hvis du har dit nøglekort med dig, kan du altid gå i NetBank fra en hvilken som helst computer. Nøglekortet har samme størrelse som et Dankort.  Som alternativ til nøglekortet kan du købe en elektronisk NemID-nøgleviser eller hente NemID nøgleappen til din smartphone eller tablet.

Kom godt i gang

Læs om om de forskellige muligheder og kom godt i gang med NemID.

Sådan bruger du NemID nøgleapp