Juni

Hvad skal du betale med på ferien? Det er typisk et led i ferieforberedelserne i juni, at du skal beslutte dig for dette, og et godt svar er et Visa/Dankort eller et LP MasterCard og et mindre beløb i rejselandets valuta.

Med et Visa/Dankort eller et LP MasterCard kan man betale direkte på millioner af restauranter og hoteller eller i butikker verden over. Foruden at man kan hæve kontanter i mere end en million automater. Det giver den store fordel, at man begrænser sine tab, hvis man mister sin tegnebog eller er ude for et tyveri. Herudover kan det give en bedre vekselkurs, hvis man hæver kontanter i en automat med sit LP MasterCard, end hvis man veksler i vekselbutikker på feriemålet.

Det kan imidlertid også være nyttigt, hvis man hjemmefra har vekslet til et mindre beløb i rejselandets valuta. For eksempel så man kan betale taxichaufføren, parkeringsafgift, drikkepenge eller andet uden at skulle lede efter et pengeinstitut eller en pengeautomat, straks man kommer frem til sit rejsemål.

Kilde: Pengenyt 1, 2017

Maj

Er du ved at planlægge din ferie?

Hvis I skal på sommerferie i år, er det ved at være nu, ferien skal planlægges, hvis I ikke allerede har gjort det. Her i maj får mange feriepenge udbetalt og har derfor lidt ekstra at lægge til side til ferien.

Mange sammenstykker selv ferien via nettet, og hører I til dem, så hold nøje øje med, hvor I får de billigste billetter og det billigste sted at bo på ferien.

Der findes efterhånden mange søgemaskiner, hvor man kan gøre dette. Og tit kan man finde et billigt tilbud ved at søge bredt. For eksempel ved at søge på en rejsedag, hvor der er færre, der rejser. Eller ved at rejse til eller fra en nærliggende lufthavn i stedet for den, man oprindeligt havde forestillet sig.

Kilde: Pengenyt 1, 2017

Investerer du selv?

Hvis du er en af dem, der investerer selv, kan det være værd at huske på den gamle talemåde: ”Sell in May and stay away”. Tanken bag mundheldet er, at der er størst chance for aktiestigninger i vintermånederne og ikke om sommeren, hvor folk har andet at tænke på end at handle med aktier. Rent faktisk viser undersøgelser da også, at der er noget om snakken.

For eksempel har vi tidligere i Pengenyt omtalt en undersøgelse fra Massey Universitet. Her undersøgte man data fra ikke færre end 108 aktiemarkeder, nogle af dem helt op til 300 år tilbage, og resultatet var, at markederne i gennemsnit var steget 4,52 procent mere fra november til april end fra maj til oktober. Og gik man kun 50 år tilbage, var den ekstra stigning i vinterhalvåret på hele 6,25 procent.