August

Her mod slutningen af sommeren kan det være en god idé at gå budgettet igennem og se, om det fortsat holder. Også selv om man skulle være blevet fristet til at bruge lidt flere penge, end godt er i løbet af den søde sommertid.

Har du brug for et lån?

Så er vi tilbage ved det med at have sparet op til uforudsete udgifter. Eller at skulle klare huller i økonomien med et hurtigt lån. Det sidste er sjældent en god idé, hvis det handler om, at der ofte er lavvande i kassen sidst på måneden. Så er der noget alvorligt galt med ens økonomi, og så bør man gå den grundigt igennem og se på, hvordan man bedre kan få indtægter og udgifter til at passe sammen.

Hvis man kan se, at det kun er i en periode, man mangler pengene, og at man realistisk set vil kunne betale dem tilbage på et senere tidspunkt, kan et lån være en hjælp.

Det er dog vigtigt, hvor man tager lånet. Tit er den bedste løsning at oprette en kassekredit i det lokale pengeinstitut.

For det første er renten og omkostningerne på en kassekredit som regel langt billigere end på de knap så kvikke lån, man får tilbudt via elektroniske medier. Og også billigere end lån, man får tilbudt i butikker eller hos kontokortselskaber.

For det andet kan en kassekredit bruges igen og igen, uden at der skal betales ekstra omkostninger. Man kan således altid trække op til det maksimumbeløb, der er aftalt for kassekreditten, og så snart man har betalt ind på den, kan man trække på den igen.

Kilde: Pengenyt 1, 2017

Juli

Er hele opsparingen gået til ferien? Ærgerligt, for det er altid godt at have sparet et mindre beløb op, så man har til uforudsete udgifter. Det er altså bare at komme i gang med at spare op igen.

Her i Pengenyt har vi tidligere peget på to tricks til at skabe sig en opsparing. Det ene er, at man bliver ved med at lægge penge til side, efter at man har betalt et lån ud. På den måde lider man ikke større afsavn, end man er vant til, men man lægger pengene til side til sig selv i stedet for, at man betaler af på lånet.

Det andet er, at man holder op med at spille lotto eller lignende. Chancen for, at man vinder, er alligevel forsvindende lille, og det vil derfor mange gange bedre kunne betale sig at spare pengene op, så man kan få opfyldt et større ønske engang i fremtiden.

En ting er, at det kan være godt at spare op. Noget andet er, at man skal passe på med at have for mange penge stående på en konto, hvor man får en meget lav rente eller måske slet ingen. Så er det, at man bør tænke over at investere nogle af pengene.

Der er ingen grund til at have mere stående på en konto, hvor man let kan hæve pengene, end hvad der skal til for at dække, hvad man med rimelighed kan forudse, der dukker op af udgifter. Også dem, vi kalder uforudsete.

Hvis man har flere penge sparet op end det, kan man lægge en plan for, hvornår man skal bruge dem. Nogle skal man måske først bruge næste år, og andre endnu senere. I så fald vil det være godt at tale med rådgiverne i det lokale pengeinstitut om, hvordan man eventuelt kan investere pengene.

Kilde: Pengenyt 1, 2017

Juni

Hvad skal du betale med på ferien? Det er typisk et led i ferieforberedelserne i juni, at du skal beslutte dig for dette, og et godt svar er et Visa/Dankort eller et LP MasterCard og et mindre beløb i rejselandets valuta.

Med et Visa/Dankort eller et LP MasterCard kan man betale direkte på millioner af restauranter og hoteller eller i butikker verden over. Foruden at man kan hæve kontanter i mere end en million automater. Det giver den store fordel, at man begrænser sine tab, hvis man mister sin tegnebog eller er ude for et tyveri. Herudover kan det give en bedre vekselkurs, hvis man hæver kontanter i en automat med sit LP MasterCard, end hvis man veksler i vekselbutikker på feriemålet.

Det kan imidlertid også være nyttigt, hvis man hjemmefra har vekslet til et mindre beløb i rejselandets valuta. For eksempel så man kan betale taxichaufføren, parkeringsafgift, drikkepenge eller andet uden at skulle lede efter et pengeinstitut eller en pengeautomat, straks man kommer frem til sit rejsemål.

Kilde: Pengenyt 1, 2017

Maj

Er du ved at planlægge din ferie?

Hvis I skal på sommerferie i år, er det ved at være nu, ferien skal planlægges, hvis I ikke allerede har gjort det. Her i maj får mange feriepenge udbetalt og har derfor lidt ekstra at lægge til side til ferien.

Mange sammenstykker selv ferien via nettet, og hører I til dem, så hold nøje øje med, hvor I får de billigste billetter og det billigste sted at bo på ferien.

Der findes efterhånden mange søgemaskiner, hvor man kan gøre dette. Og tit kan man finde et billigt tilbud ved at søge bredt. For eksempel ved at søge på en rejsedag, hvor der er færre, der rejser. Eller ved at rejse til eller fra en nærliggende lufthavn i stedet for den, man oprindeligt havde forestillet sig.

Kilde: Pengenyt 1, 2017