Er du dækket godt nok på rejsen?

Har du en indboforsikring hos vores samarbejdspartner Privatsikring, så har du automatisk også en Verdensrejsedækning.

Du er dækket i op til 60 dage i hele verden

Dækningen omfatter alle familiens private ferierejser af op til 60 dages varighed i hele verden inkl. Danmark – uanset om I rejser samlet eller hver for sig. Med en indboforsikring i Privatsikring er det slut med at tegne dyre rejseforsikringer, hver gang du skal ud at rejse – for du er automatisk forsikret for f.eks. sygebehandling og hjemtransport.

Verdensrejsedækningen omfatter bl.a. udgifter til sygebehandling, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse og erstatningsrejse ved akut sygdom, ulykke eller dødsfald hos en af de forsikrede. Desuden kan du få erstatningsrejse eller erstatningsdøgn ved f.eks. bagageforsinkelse, transportforsinkelse eller rejseafbrydelse.

Læs mere om Verdensrejsedækning  

Hvordan er du dækket med det blå EU-sygesikringskort?

Tidligere kunne du bruge dit gule sygesikringskort som rejseforsikring. Det kan du ikke længere. Det betyder, at det nu i endnu højere grad er vigtigt at have en rejseforsikring.

Fakta om det blå EU-sygesikringskort

Du skal medbringe det blå EU-sygesikringskort, hvis du rejser inden for EU. Kortet dækker udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling under ophold i et EU-land samt Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz.

Med det blå sygesikringskort er du ligestillet med borgerne i det pågældende land, du rejser til. Vær opmærksom på, at det er forskelligt fra land til land, hvordan borgerne er dækket.

Du er altså ikke dækket på samme måde med det blå EU-sygesikringskort, som du var med det gule sygesikringskort.

Det betyder blandt andet, at du risikerer at skulle betale en del af den behandling, du modtager, hvis du bliver syg. I nogle lande kan egenbetalingen løbe helt op i 30-40 procent af behandlingsudgifterne.

Hjemtransport er heller ikke altid omfattet af dækningen, og derfor er det vigtigt med en rejseforsikring, hvis uheldet skulle være ude.

Har alle indboforsikringer en rejseforsikring?

Som hovedregel skal du selv sørge for at tilkøbe en rejseforsikring , men hvis du har en indboforsikring i banken, skal du ikke bekymre dig, for rejseforsikringen er allerede en del af dækningen.

Hos vores samarbejdspartner, Privatsikring, får du automatisk en rejseforsikring til hele verden med i købet. Den sikrer dig og din familie på jeres private ferierejser i op til 60 dage:

 • Privatsikring betaler både syge- og hjemtransport, hvis uheldet er ude. Og du får erstatning, hvis du er alvorligt syg i mere end halvdelen af din ferie.
 • Privatsikring hjælper dig også, hvis du bliver kaldt hjem til et familiemedlem, som er blevet ramt af sygdom. Og omvendt får du hjælp, hvis du pga. sygdom eller ulykke har brug for at tilkalde nogen fra familien.
 • Derudover får du kontant erstatning, hvis din bagage bliver forsinket i mere end 6 timer, når du er ankommet til dit rejsemål uden for Danmark.

Få mere at vide her.

Hvis du får brug for hjælp

 • Akut hjælp
  Får du brug for akut hjælp på rejsen, fx lægebehandling efter en ulykke, kan du kontakte SOS International 24 timer i døgnet på +45 33 55 23 50.
 • Anden hjælp på rejsen
  Har du brug for anden hjælp, fx ved forsinkelse af bagage, forsinket fremmøde, tyveri af kamera, eller ved skader på ting, kan du ringe til Privatsikring 24 timer i døgnet på +45 70 11 17 07.
KLAR til FERIE

Det er rart at føle sig tryg på ferien i udlandet

Betal med MasterCard Kredit, når du lejer bil i udlandet

Det kan det være en fordel at betale med et internationalt kreditkort som MasterCard Kredit, når du lejer bil i udlandet. Nogle europæiske biludlejere kræver nemlig en ekstra forsikring, hvis du betaler med Visa/Dankort.

Visa/Dankort kan gøre din billeje dyrere

Mange danskere vælger at bestille og forudbetale billeje hjemmefra, så de blot skal afhente lejebilen, når de ankommer til feriestedet.

Det går som oftest som planlagt. Dog skal du være opmærksom på, at nogle biludlejningsselskaber kræver, at du som kunde køber en ekstra forsikring for at få bilen udleveret, hvis du betaler med Visa/Dankort. 

Forklaringen fra biludlejeren er, at Visa/Dankort er et debetkort, det ikke er muligt at reservere et depositum på. Ifølge Finans Danmark er det dog ikke korrekt, da Visa/Dankort er et gyldigt kreditkort i udlandet.

Det løser imidlertid ikke problemet, hvis biludlejeren ikke anerkender det, og du har brug for lejebilen. 

Står du i den situation, kan du som kunde føle dig tvunget til at betale en pålagt ekstraforsikring, da du ellers mister de penge, som du allerede har betalt i leje. Samtidig har du muligvis et aktuelt behov for bilen. 

Betal billeje med et internationalt kreditkort

Vi anbefaler, at du betaler billeje med et internationalt kreditkort som MasterCard Kredit, EuroCard eller Diners. Så er du på den sikre side.

Få mere at vide... 

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål om emnet.

Hvis du har problemer med en biludlejer i et andet EU-land, Island eller Norge, og det ikke er muligt at finde en løsning, kan Forbruger Europa hjælpe med din klagesag. Her finder du også gode råd om billeje

Få et ekstra kort med på rejsen

Uanset hvor du skal hen på ferie, er du hjulpet godt på vej med et ekstra kort - og lidt kontanter i den lokale valuta.

Tryghed på rejsen

Det mest almindelige kort blandt danskere, der er ude at rejse, er et Visa/Dankort. Vi anbefaler derudover at supplere med et MasterCard, idet der let kan opstå situationer, hvor det er rart med et ekstra kort.

Flere MasterCards har også den fordel, at der er en række forsikringer og rabatmuligheder knyttet til kortet. Og hvis du har oplyst dit mobilnummer til banken, kommer der en sms, når dit MasterCard bliver brugt i udlandet.

Kontanter

Selv om der er mange fordele ved at have et betalingskort med på rejsen, kan det være nyttigt at veksle til et mindre beløb hjemmefra i rejselandets valuta. For eksempel så du kan betale taxichaufføren, parkeringsafgift, drikkepenge, når du ankommer til dit rejsemål.

Rabat med MasterCard

Rabat på op til 25 % til forlystelsesparker i Danmark

Hvis du har et LP MasterCard kan du få op til 25 % rabat til bl.a. Randers Regnskov, Tivoli Friheden, Experimentarium, Kattegatcenteret, Nordsøen Oceanarium, Skandinavisk Dyrepark, Knuthenborg Safaripark, Danfoss Universe, Bon-Bonland, Fårup Sommerland og Den Blå Planet.

Rabat til storbyferier

Er du mere til storbyferier, kan du booke din næste rejse gennem LP City Breaks. Her kan du søge blandt et udvalg af hoteller i nogle af Europas mest spændende storbyer - naturligvis til gode priser.

Rabat på 10 % på rejser og billeje

Med et LP MasterCard får du også rabat på 10 % hos DTF travel, og når du lejer bil hos Avis og Hertz.

Sådan gør du

Læs mere om de mange gode tilbud her . 

Hvis du har spørgsmål om rabatordningen, kan du skrive til information@medlemsservice.com

Har du en smartphone, kan du kan du altid finde nærmeste pengeautomat - uanset hvor du er. Klik her og indtast bynavnet, hvor du har brug for en pengeautomat. 

Gode råd om kort

Et betalingskort er lige så vigtigt som pas og billetter, og du bør passe lige så godt på det.

 • Pas på din pinkode
  Du bør lære pinkoden udenad og må i under ingen omstændigheder opbevare den sammen med kortet og aldrig give den til andre.
 • Kontroller beløbet
  Når du betaler med kortet, bør du altid kontrollere beløbet, før du taster sin pinkode eller skriver under, og du skal sørge for at få kortet tilbage, så snart du har betalt med det.
 • Tjek kortets udløbsdato
  Du bør i øvrigt tjekke kortets udløbsdato, før du tager ud at rejse. Og når du kommer hjem, bør du tjekke posteringerne på din konto via kontoudskriften eller NetBank.
 • Opbevar dine kort forskellige steder
  Hvis du har to kort med på rejsen, er det en god idé at opbevare dem to forskellige steder, så du altid har det ene i reserve.
 • Hold øje med vekselgebyret
  Når du betaler med et Visa/Dankort eller et MasterCard, tilbyder mange udenlandske forretninger, at du kan betale i danske kroner i stedet for i den lokale valuta. Her skal du være opmærksom på, at det er usikkert, hvilken kurs der veksles til. Du kan også komme ud for, at du betaler et ekstra gebyr for at betale i danske kroner. Vi anbefaler, at du vælger den lokale valuta for at slippe for unødvendige vekselgebyrer.
 • Tjek op på, hvor meget du kan hæve
  Det kan være nyttigt at tjekke reglerne for, hvor meget du kan hæve på de kort, du har med på turen. Både pr. dag og pr. måned.

Mistede kort

Mister du et betalingskort, eller har du mistanke om, at det er blevet misbrugt, skal du STRAKS kontakte dit pengeinstitut eller Nets, som har døgnvagt.

 • Visa/Dankort spærres på +45 44 89 29 29
 • MasterCard spærres på +45 44 89 27 50

Når du kører til udlandet i bil

Har du planer om at tage bilen med på ferie i udlandet, er der nogle ting, du skal have styr på inden.

Det røde og det grønne kort

Det røde kort er bevis for, at bilen er kaskoforsikret og giver ret til redningshjælp fra SOS International. Det grønne kort er bevis på, at bilen er ansvarsforsikret.

Få mere at vide om reglerne for det røde og det grønne kort.

Husk at medbringe den originale registreringsattest

En fotokopi er ikke god nok. Hvis du bliver stoppet uden den originale registreringsattest, kan du risikere at myndighederne beder dig forlade landet. De nye registreringsattester består af en del I og en del II. Her er det del I, du skal tage med.

Har du været ude for et uheld i udlandet?

Hvis du har været ude for et færdselsuheld i udlandet og ikke selv er ansvarlig, er det vigtigt at få en række informationer om modparten.

Du kan med fordel hente "den internationale skadeanmeldelsesblanket", inden du rejser. Dermed er det nemt at udfylde og underskrive den sammen med modparten, hvis uheldet er ude. 

PS Bilen - en app, der hjælper dig undervejs

App'en PS Bilen gør det nemmere for dig at holde styr på alt det praktiske omkring din bil.

PS Bilen er et godt værktøj, så du har hjælpen lige ved hånden – uanset hvor du er.

Du kan bl.a.: 

 • Bestille vejhjælp direkte fra app’en uden at vide præcis hvor du er
 • Få masser af gode tips, fx når du skal på bilferie i udlandet
 • Registrere en skade direkte i app’en ved fx. at bruge telefonens kamera
 • Finde vej til den nærmeste skadestue
 • Kort sagt er PS Bilen en app, der giver dig en lang række brugbare og relevante services, og som samler alle de vigtigste ting omkring din bil ét sted – og så er den fuldstændig gratis!

Du kan downloade app’en til din iPhone eller Android her:

Download PS Bilen til iPhone
Download PS Bilen til Android