Kontaktløs betaling

Grænsen for brug af kontaktløst betaling uden brug af pinkode er 350 kr.

Kontaktløse kort

Nemt og sikkert

Danskerne er vilde med at betale med det kontaktløse Dankort. Så vilde, at over halvdelen af alle betalinger med Dankort i dag er kontaktløse. Også sikkerhedsmæssigt er det kontkatløse kort en succes.

Kontaktløs betaling har en høj sikkerhed da afluring af pinkode ikke er muligt.  Hvis dit kort bliver stjålet og misbrugt, er du dækket af de samme regler som på et normalt kort.

Du vil nogle gange opleve, at bliver bedt om, at indtaste din pinkode, selvom beløbet er under beløbsgrænsen på 350 kr.. Det er for at sikre, at det er dit kort.

Fakta om det kontaktløse kort

  • Misbrug på transaktioner uden brug af PINkode er minimalt.
  • Brug af kontaktløst kort bidrager til at minimere misbrug, eksempelvis i form af PINafluring.
  • Brug altid kontaktløs! Ved beløb over 350 kr vil du altid blive bedt om at anvende din PINkode.
  • Ved beløb under 350 kr vil du lejlighedsvis blive bedt om at taste din PINkode.

Apple Pay

Med VisaDankort, Mastercard Debit og Mastercard Kredit fra Djurslands Bank kan du også benytte Apple Pay til kontaktløs betaling. En nem og lynhurtig måde at betale i butikker, i apps og på nettet med iPhone, Apple Watch, iPad og Mac.

Læs mere om Apple Pay

Flere fordele med to betalingskort

Har du tænkt over, at det nok er en fordel for dig med et ekstra kort på hånden?

Det er ofte en fordel med to kort på hånden

For at sikre at du altid har et brugbart betalingskort på hånden, anbefaler vi, at du både har et VisaDankort og et Mastercard. Der er en række fordele ved at have flere betalingskort – især når du skal ud at rejse.

En del butikker og restauranter – i både Danmark og i udlandet – tager ikke imod flere forskellige betalingskortstyper. Men har du både et VisaDankort og et Mastercard, kan du betale dine varer, selv om du står i en butik, hvor de kun tager imod den ene type betalingskort. 

En anden situation, hvor det er en stor fordel med et kort i ”reserve”, er, hvis du taber det ene kort. Så har du jo et kort, du kan betale med, selv om det primære kort er spærret.

Forsikringer og andre tillægsydelser

Mastercard-kortene Standard med forsikring, Guld og Platinum har indbygget en række tillægsydelser, blandt andet rejseforsikringer. Hvilke tillægsydelser, der er tilknyttet de forskellige kort, kan du blive afklaret med ved at sammenligne kortene.

To betalingskort med på rejsen

Du kan hæve op til 2.000 kr. om dagen med et VisaDankort uden for Danmarks grænser. Endvidere er der en månedsbegrænsning på, for hvor meget du kan hæve. Nogle gange er det ikke nok til det, du har brug for. I den situation er det rart med et ekstra kort, du kan bruge til at hæve penge med.

Design dit eget kort

Vi tilbyder mulighed for at designe dit eget Visa/Dankort og Mastercard Debit. Dermed kan du næsten helt selv bestemme, hvordan dit kort skal se ud.

Sådan designer du dit eget kort

Brug af billeder

Du vælger selv det billede, du ønsker at bruge til dit nye kort. Der er dog nogle naturlige grænser for, hvilke billeder der må bruges. Blandt andet må anstødelige billeder, billeder med politiske eller religiøse motiver, eller billeder, som andre har ophavsrettigheder til, ikke bruges.

Sådan gør du

Når du har valgt det billede, der skal dekorere dit nye kort, er du klar til at designe dit nye kort. Du vil blive guidet videre trin for trin.

Design dit kort her

Du beholder din nuværende pinkode

Selvom du vælger at udskifte dit nuværende kort med et kort i eget design, kan  du beholde din nuværende pinkode.

Pris

Det er op til dig, hvor ofte du udskifter dit kort. Du betaler en pris pr. bestilling samt et årligt kortabonnement.

Bemærk dog, at VærdiPlus- og UngPlus-kunder samt unge under 18 år ikke betaler det årlige kortabonnement.