Vi får dine penge til at gro

Investering: Optimer værdien af din opsparing

Har du overvejet, at de penge som du sparer op taber værdi? Renten er nu så lav, i nogle tilfælde endda negativ, at din opsparing ikke længere kan vokse blot med rentens hjælp – tværtimod risikerer du en markant forringelse i din købekraft. Hvis du vil undgå, at din opsparing forringes, er det værd at overveje investering som et alternativ.

Det er sund fornuft at spare penge op. Penge, som du kan bruge på et senere tidspunkt til at leve for, til rejser, til din tredje alder eller noget helt andet.

Du bør dog gøre dig selv den tjeneste at overveje, om den måde som du sparer op på i dag er den rette. Hvis du har dine penge til at stå på en almindelig bankkonto, så risikerer du nemlig at din opsparing langsomt, men sikkert, bliver mindre. Det skyldes den ekstremt lave rentesituation samt inflationen i samfundet.

Undgå at miste penge

Det er værd at overveje et alternativ til indlånskontoen. Alt efter din risikovillighed kan du investere måske en del af dine opsparede midler i værdipapirer og på den måde få en større gevinst i sigte.

Et eksempel: En gennemsnitlig familie, som har omkring 200.000 kroner på en indlånskonto, mister cirka 3.000 kroner i købekraft om året. Det løber op i mange penge, når tiden er kommet til at tage hul på sin opsparing.


Hvordan skal jeg investere?

Du kan investere dine penge på forskellige måder – og vi hjælper dig gerne med at finde den bedst mulige løsning for dig.

Læs mere om:

Fakta og myter om investering


Book et møde om investering

Book et møde for at høre nærmere om dine muligheder for at investere.

Book investeringsmøde

Beregn gevinsten ved investering

Få et fingerpeg om, hvordan en investering i værdipapirer kan vokse. Her er investeringsproduktet BankInvest Optima, som er en blanding af aktier og obligationer, i fire forskellige risikoprofiler.

Sådan beregner du:
 • Indtast dit startindskud og eventuel årlig indbetaling (skriv i feltet eller ryk ”slider”)
 • Vælg ønsket risikovillighed (ryk ”slider”)
 • Vælg løbetid på din investering (ryk ”slider”)
 • Se nederst dit samlede indskud, forventede afkast og forventede slutformue.
Vær opmærksom på, at det er din investeringsprofil, der afgør, hvilken Optima afdeling der passer bedst til dig. Resultatet i beregneren skal opfattes som et fingerpeg. Bemærk også, at resultatet er før skat.

Når du investerer i BankInvest eller en række øvrige investeringsforeninger, kan Djurslands Bank modtage provision.
Når du investerer i værdipapirer betaler du handelsomkostninger og depotgebyrer. Priser fremgår af bankens Prisbog – Gebyr, som du finder her.

Fakta og myter om investering

Kilde: BankInvest

 • Det er for risikabelt at investere

  Det er for risikabelt at investere

  En ting er sikkert: 100 kroner i dag er ikke det samme værd som 100 kroner om et år. Hvis du ingenting gør, og inflationen spiser sit, mister du købekraft. Hvis du omvendt accepterer en vis risiko for tab, kan du forvente et højere afkast, men også risikere at tabe penge. Derfor er det en god idé at få rådgivning, så du kan afveje forventningerne op imod:
       •   Din samlede økonomi og beløb til rådighed
       •   Investeringshorisont
       •   Appetit på og plads til at tage en risiko
 • Rådgivere vil bare sælge mig det dyreste – det er billigere at bruge en uvildig rådgiver

  Rådgivere vil bare sælge mig det dyreste – det er billigere at bruge en uvildig rådgiver

  Uvildige investeringsrådgivere hævder ofte at have lavere omkostninger. Èn uvildig rådgiver var endda så sikker i sin sag, at han udfordrede pengeinstitutterne til et væddemål om, hvem der var billigst. Det væddemål tabte han.
 • Jeg har brug for reserver

  Jeg har brug for reserver

  Forbrugerrådet anbefaler at du har en økonomisk buffer til uforudsete udgifter. Men hvor mange penge skal du gemme i madrassen? Det kommer an på: Bor du i eget hus eller til leje i en lejlighed? Har du bil eller planer om at rejse? Er du alene, eller er der andre, du skal forsørge? En tommelfingerregel siger, at en buffer svarende til nogle måneders løn er god at have. Du bør grundigt overveje at investere de midler, du har på kontoen ud over den buffer, der passer til dig og din situation.


 • Jeg gør det selv, for så undgår jeg omkostninger til forvalter og pengeinstitut

  Jeg gør det selv, for så undgår jeg omkostninger til forvalter og pengeinstitut

  Undersøgelser viser, at afkastet ved gør-det-selv strategien er markant lavere end for professionelt forvaltede porteføljer. Det mistede afkast er dog højere end de sparede omkostninger. Ved at investere gennem en investeringsforening får du en professionel strategi, udvælgelse af papirer, spredning og pleje af porteføljen. Det formår de færreste gør-selv-selv investorer at gøre selv.


 • Investering er for dyrt

  Investering er for dyrt

  Ved ikke at investere får du et forventet tab svarende til inflationen (ca 2 procent om året). For den gennemsnitlige danske investeringskunde er kombinationen af pengeinstitut og kapitalforvalter den bedste og billigste løsning, når der kigges på den samlede omkostning til rådgivning og forvaltning.


 • Det er meget billigere at investere i en ETF/ Indeksfond

  Det er meget billigere at investere i en ETF/ Indeksfond

  En rapport fra Copenhagen Business School fastslår, at der for en investeringshorisont på 3 år + vil være et merafkast i forhold til markedet i aktive fonde. Der kan også findes rapporter, som viser det modsatte. En skævvridning i nogle analyser er, at der ofte indgå gebyr for rådgivning i de aktive fonde, mens betalingen for rådgivningen ikke medtages i de passive.


 • I tilbyder kun produkter fra BankInvest – hvordan kan jeg stole på, at det er det bedste?

  I tilbyder kun produkter fra BankInvest – hvordan kan jeg stole på, at det er det bedste?

  Vi har valgt at lade BankInvest hjælpe os med, hvem der er dygtige kapitalforvaltere. På de områder, hvor BankInvest ikke selv har ekspertisen, bruger de andre leverandører, eksempelvis på deres ejendomsprodukt. Ved at have et tæt samarbejde med BankInvest giver det os mulighed for at have indflydelse og sikre os, at de produkter, der tilbydes er af solid kvalitet og passer til vores kunders behov.