Køb af hus - en stor beslutning

Det er helt fantastisk at sætte nøglen i hoveddøren første gang. Den følelse har de fleste, der køber hus. Der er dog et stykke vej fra idé og tanke, til man står med nøglen i hånden.

Familiens nye liv

Køb af hus er en af de største beslutninger en familie træffer i livet.  Det gælder uanset, om du er første- eller flergangskøber. 

Måske er det netop de mange overvejelser og tanker, du har været igennem, der gør, at det er en god følelse at tømme flyttebilen og rykke ind.

Find det helt rigtige hus

Udbuddet af parcelhuse er rigtigt fint i Danmark. Der er meget at vælge imellem, og i stort set alle tilfælde kan familiens ønsker blive opfyldt i forbindelse med huskøbet.

Læs mere om overvejelser inden købet og få gode råd om køb af hus.

 

Fleksible boligprodukter

Produkter fra Djurslands Bank

Uanset hvilket boligbehov du har, har vi produkter til unge som gamle. Det gælder både, når du har brug for at låne, og når du ønsker at spare op til en ny bolig. Book et møde med din rådgiver, få svar på spørgsmål om rentesatser og priser, og få gode råd om lån og opsparing i din bolig.

Få mere at vide om boliglån og opsparing til bolig

Totalkredit

Realkredit fra Totalkredit

For nogle er det vigtigt med tryghed og at sikre sig mod rentestigninger, mens andre vælger en variabel rente. Nogle vil gerne afdrage på deres lån, mens andre ønsker at reducere deres afdrag i en periode.  
Læs mere her

Overvejelser inden købet

Inden du sætter underskriften på køb af din drømmebolig, er der en række overvejelser du bør gøre dig.

Hvad er dit og din families behov? 

Du bør overveje, hvilken type ejendom ønsker du, hvad skal stilen være og hvor stort et hus behøver familien nu – og i de kommende år. 

Vil du helst flytte i et indflytningsklart hus eller vil du selv bruge tid og penge på at forbedre huset? 

Skal huset være indrettet specielt eller er det mindre vigtigt, hvis det ligger det helt rigtige sted. ?

Med hensyn til beliggenheden skal du overveje, om de tilbud familien gør brug af, ligger i nærheden. Det kan være børnehave, skole, indkøbsmuligheder og sport. Det kan også betale sig at undersøge forholdene i den kommune, ejendommen ligger i. Er der lokalplan for området? Hvordan er skatten i kommunen? Er det muligt at få institutionsplads? 

Ja, der er mange overvejelser, men da det at købe hus er en langsigtet investering, er det vigtigt med en afklaring, inden underskriften på købsaftalen.

Gode råd i forbindelse med købet

  • Få banken til at hjælpe med beregninger
  • Læs salgsopstillingen og øvrigt materiale fra ejendomsmægleren grundigt igennem
  • Foretag en grundig besigtigelse eventuelt med en byggesagkyndig
  • Sæt dig grundigt ind i tilstandsrapporten
  • Undersøg ejendommens forsikringsforhold
  • Søg rådgivning vedrørende finansiering af købet
  • Sørg for at alle aftaler bliver skrevet ind i købsaftalen
  • Få aftale om overtagelse af ejerpantebrev – hvis aktuelt
  • Få indføjet klausul i købsaftalen om, at handlen i sin helhed er betinget af godkendelse fra dit pengeinstitut og din advokat

Få mere at vide om bolig

Huskeliste til møde om bolig

Du skal ikke forberede dig en hel masse til mødet, men vi vil rigtig gerne høre om dine boligplaner. Hvis vi skal lave nogle beregninger til dig, skal vi bruge tal fra årsopgørelse, lønsedler og budget.

Årsopgørelse: 

Har du ikke papirerne ved hånden, kan du tage dit NemID med, eller downloade NemID nøgleapp'en, så finder vi tallene frem på mødet.