Leder du efter en ejerlejlighed?

Når du har bestemt dig for, at din fremtidige bolig skal være en ejerlejlighed, behøver der ikke være langt fra tanke til handling.

Det skal du være opmærksom på

Hvordan ser hovedejendommen ud? Er ejerforeningen velfungerende? Hvordan er ejendommens alder og stand?

Du bør også undersøge, hvilke forpligtelser du eventuelt får i forbindelse med købet. Det kan f.eks. være vedligeholdelse af fælles-arealer. Få en rådgiver til at hjælpe dig med at se alle papirer vedrørende ejerlejligheden igennem. Læs mere om overvejelser inden købet og få gode råd om køb af ejerlejlighed.

Boligkøberbevis

Med et boligkøberbevis i hånden har du et pejlemærke på, hvor dyr din fremtidige bolig kan være. Vi hjælper dig med boligkøberbevis og fremtidigt budget. 

Specielt i de store byer, er der mange ejerlejligheder at vælge imellem. Det kan virke som slaraffenland, der er dog nogle ting du bør undersøge inden du falder for din fremtidige bolig.

Fleksible boligprodukter

Produkter fra Djurslands Bank

Uanset hvilket boligbehov du har, har vi produkter til unge som gamle. Det gælder både, når du har brug for at låne, og når du ønsker at spare op til en ny bolig. Book et møde med din rådgiver, få svar på spørgsmål om rentesatser og priser, og få gode råd om lån og opsparing i din bolig.

Få mere at vide om boliglån og opsparing til bolig

Totalkredit

Realkredit fra Totalkredit

For nogle er det vigtigt med tryghed og at sikre sig mod rentestigninger, mens andre vælger en variabel rente. Nogle vil gerne afdrage på deres lån, mens andre ønsker at reducere deres afdrag i en periode.  
Læs mere her

Overvejelser inden købet

Undersøg ejerforeningens økonomi

Når du køber en ejerlejlighed, bliver du samtidig en del af en ejerforening. Mens det er dig, der normalt skal sørge for den indvendige vedligeholdelse, er det ejerforeningen, der skal sørge for den udvendige vedligeholdelse og foretage eventuelle forbedringer på ejendommen. Du betaler hver måned fællesudgifter til ejerforeningen til dækning disse omkostninger

Det er derfor vigtigt, at du undersøger ejerforeningens økonomi og eventuelt planlagte – nødvendige – forbedringer. Det er vigtigt for dit budget, at der ikke dukker uventede udgifter til forbedringer op.

Tjek lejlighedens tilstand

Der udarbejdes normalt ikke tilstandsrapport på en ejerlejlighed. Det hænger formentlig sammen med, at tilstandsrapport på ejerlejligheder omfatter både hovedejendommen og den enkelte ejerlejlighed. Det er dermed en dyr fornøjelse. 

Når der ikke udarbejdes tilstandsrapport, får du ikke tilbudt en ejerskifteforsikring, så der er ingen forsikringsdækning mod skjulte fejl og mangler. Vi anbefaler derfor altid, at du selv tager en bygningssagkyndig med på besigtigelse af ejerlejligheden.

Gode råd - tjekliste

Når du køber en ejerlejlighed, er der en række dokumenter, du bør tjekke, inden du skriver under på købsaftalen.

  • Ejerforeningens vedtægter
  • Ejerforeningens økonomi
  • Seneste generalforsamlingsreferater
  • Tingbogsattest
  • BBR-ejermeddelelse
  • Kommunalt ejendomsoplysningsskema
  • Seneste opgørelser vedrørende forbrug af vand, varme, el og gas
  • Ejendomsskattebillet
  • Forsikringspolice
  • Skema fra administrator/ejerforening vedr. ejerlejligheden

Få mere at vide om bolig

Huskeliste til møde om bolig

Du skal ikke forberede dig en hel masse til mødet, men vi vil rigtig gerne høre om dine boligplaner. Hvis vi skal lave nogle beregninger til dig, skal vi bruge tal fra årsopgørelse, lønsedler og budget.

Årsopgørelse: 

Har du ikke papirerne ved hånden, kan du tage dit NemID med, eller downloade NemID nøgleapp'en, så finder vi tallene frem på mødet.