Visa/Dankort - to kort samlet i et

I Danmark fungerer kortet som et almindeligt Dankort. I udlandet er kortet et internationalt betalingskort, du kan bruge i pengeautomater og de steder, hvor der skiltes med Visa-mærket.

Visa/Dankort

Et Visa/Dankort er et hæve- og betalingskort, som du kan bruge i butikker, på internettet og i pengeautomater både i Danmark og i udlandet. I udlandet kan du bruge kortet over 24 mio. steder i mere end 150 lande. Herhjemme kan kortet  fungerer både som et helt almindeligt Dankort eller som et Visa/Dankort, afhængigt af hvilken butik du handler i.

To kort i et

Et VisaDankort består af en Dankort-del og en Visa-del. Tidligere var det en god tommelfingerregel, at Dankort-delen blev benyttet i Danmark og at Visa-delen blev brugt i udlandet. Sådan er det dog ikke længere og det kan derfor være svært at vide, hvilken del af kortet der bruges, når man laver en betaling.
Der er således flere danske forretninger – både fysiske og online – der bruger Visa-delen af kortet ved betalinger. Betalinger med Apple Pay og MobilePay til nethandel foregår ligeledes via Visa-delen.

På din konto vil en betaling med Dankort-delen stå med DK i teksten, mens en betaling med Visa-delen vil være markeret med VDK.

Forbrugsgrænse

Der er ingen forbrugsgrænse på brugen af Dankort-delen, mens betalinger med Visa-delen har en begrænsning på kr. 25.000 pr. løbende 30 dage. Hvis du oplever, at dit kort bliver afvist ved betalinger, kan det derfor skyldes at forbrugsgrænsen på Visa-delen er nået.

Hævning af kontanter

Du skal være opmærksom på, at der er begrænsninger på, hvor mange kontanter du kan hæve både herhjemme og i udlandet.

I Djurslands Banks pengeautomater kan du hæve 10.000 kr. pr. døgn, du kan dog kun hæve 6.000 kr. uden for bankens åbningstid. Bankens åbningstid er her hverdage kl. 9:00 - 18:00.

I øvrige pengeautomater kan du hæve op til 2.000 kr. pr. døgn.

I udenlandske pengeautomater kan du hæve kontanter, oftest op til modværdien af 2.000 kr. Beløbsgrænsen fastsættes af den udenlandske bank der har automaten.

Du kan foretage udenlandske betalinger/hævninger for et beløb svarende til 25.000 kr. pr. løbende 30 dage.

Design dit eget kort

Vidste du, at du selv kan designe dit eget Visa/Dankort?

Design dit eget kort

Find nærmeste pengeautomat

Har du en smartphone, kan du altid finde nærmeste pengeautomat. Indtast bynavnet og det land du skal finde en automat i.