1,5 % er interessant for mange med fast rente

3. April 2019

Renten er faldet markant på det seneste. Nye lånetyper på helt ned til 1,5% og senest 1% i rente kan gøre det interessant for mange boligejere at omlægge et fastforrentet lån med 2,5% eller højere. Du skal beslutte dig inden opsigelsesfristen 30. april.

Renten er nu så lav som aldrig før, og det betyder, at mange boligejere med et fastforrentet lån med fordel kan overveje at lægge lån om.

- Realkreditkunden opnår en række fordele ved at omlægge fx et nuværende fastforrentet lån på 2,5% til 1,5%. Du opnår en besparelse i ydelsen, og afdragene øges markant. Samtidig får boligejeren et nyt lån med en væsentlig højere kursfølsomhed, hvilket gør, at du står endnu bedre, hvis renterne i fremtiden måtte stige, da kursen så vil falde yderligere, end hvis du beholder dit nuværende lån med en højere rente, lyder det fra Totalkredit.

Et fastforrentet lån giver dig sikkerhed mod eventuelle rentestigninger.

Eksempel på omlægning af lån

Du kan her se et eksempel, hvor et fastforrentet 2,5% lån er sammenlignet med et fastforrentet 1,5% lån. Dine egne tal vil typisk være nogle andre, men du kan bruge det som udgangspunkt og som inspiration for en snak med din rådgiver:
img
(Kilde: Totalkredit)

Og hvad med det nye 1% lån?

Totalkredit har her i april åbnet op for et 30-årigt fastforrentet lån med afdrag til en rente på blot 1%.

- Renterne er banket ned her i 2019, og det har komplet ændret landskabet for de fastforrentede lån, som aktuelt er de mest efterspurgte lån hos boligejerne. At vi kan konstatere en kurs på 1,5 %-lånet på næsten 100 og kan tilbyde et nyt 1%-lån får en betydning for rigtig mange boligejere i den kommende tid, udtaler chefanalytiker Jeppe Borre fra Totalkredit.

Hvis du overvejer at lægge dit realkreditlån om, så skal du beslutte dig inden opsigelsesfristen 30. april.

- Vi kan som altid opfordre til, at du kontakter din rådgiver, hvis du vil have hjælp til at beregne, hvad en omlægning kan betyde for dig, siger Tina Klausen, afdelingsleder i Forretningsudvikling i Djurslands Bank.