Advarsel: Børn og unge bliver brugt af kriminelle

28. June 2019

Politiet advarer om en stigende tendens: Et stigende antal unge under 18 år udlåner deres bankkonto til kriminelle, som dermed får hvidvasket penge. Vi ser desværre også problemet i Djurslands Bank.

Der dukker hele tiden nye måder op på, hvorpå kriminelle forsøger at hvidvaske penge. En af de tendenser, som er steget markant i 2019 handler om, at børn og unge under 18 år udlåner deres konto til kriminelle.

-Vi ser desværre også her i Djurslands Bank, at kriminelle forsøger at lokke unge mennesker i fælden ved at overtale dem til at overføre penge til deres konto. Først bagefter opdager den unge, hvad han eller hun har medvirket til, fortæller it-administrator Martin Kragbæk fra Djurslands Bank.

Svindlen kan foregå på følgende måde:

En person kontakter et barn/ungt menneske. Vedkommende fortæller, at han har problemer med sin konto – derfor spørger han den unge, om han må overføre nogle penge, som den unge person derefter kan hæve til bagmanden.

Som tak for hjælpen får den unge et pengebeløb – typisk i omegnen af 1.000 kroner.

Politiet går i denne tid offentligt ud og advarer om tendensen. Det samme gør vi her fra Djurslands Bank.

-Vi opfordrer forældre til at tage en dialog med deres børn. Der er ingen tvivl om, at mange børn og unge slet ikke aner, at det er strafbart at udlåne sin konto, siger Martin Kragbæk og nævner, at problemet også kan gælde for unge over 18 år, som bliver kontaktet i nattelivet.