Køb trygt dine julegaver online – men vær opmærksom

29. November 2018

December er lige om hjørnet, og julehandlen er allerede i gang. Måske er du i gang med at få styr på ønskelisterne fra farmor, onkel Jørgen og alle de andre, som skal have en gave under træet – og måske deler du dine indkøb mellem fysiske butikker og netbutikker. Læs fem gode råd her – og undgå at blive snydt.

Onlinehandel er de senere år blevet meget stort – ikke mindst i juletiden, hvor mange vælger at slippe for de fysiske butikker og i stedet lægger varerne i en virtuel indkøbskurv. Men har du helt styr på sikkerheden? Handler du trygt på nettet?

Fem gode råd så du undgår at blive snydt

Nonprofitorganisation e-mærket* er med til at sikre en gennemsigtig og sikker e-handel i Danmark. De har samlet fem gode råd til en sikker e-handel:

  1. Se efter e-mærket
  2. Betal altid med kort eller MobilePay
  3. Undersøg sælger
  4. Læs salgs- og leveringsbetingelser
  5. Gem kvitteringen

Læs mere

Herudover skal du selvfølgelig bruge din sunde fornuft, så hvis et tilbud ser FOR attraktivt ud, så er det måske netop for godt til at være sandt.

Vær opmærksom på betalingen

Vi anbefaler, at du betaler med betalingskort, kreditkort eller MobilePay, når du handler på nettet. Hvis du skulle komme ud for, at varen ikke dukker op, eller at sælger hæver for meget på din konto, så er du beskyttet af den såkaldte Indsigelsesordning.

Læs mere om kortindsigelse

Det kan ofte være nyttigt at have mere end ét betalingskort – både på ferier og ved handel i butikker. Spørg din rådgiver til råds eller læs mere om de forskellige betalingskort, som Djurslands Bank kan hjælpe dig med.

*Kilde: Emarket.dk