Historisk lav rente giver mange omlægningsmuligheder

6. August 2019

De danske boligejere har omlagt realkreditlån for rekordmange penge de seneste måneder. Nye realkreditlån har meldt sig på banen, og det er nu muligt at få et 30-årigt fastforrentet lån til blot 0,50% i rente.

Nye rentefald betyder, at realkreditinstitutterne i denne uge åbner for et 30-årigt realkreditlån med afdrag til 0,5% i rente.

- Det er det laveste renteniveau nogensinde for den type lån. Hvis du ikke allerede har omlagt dit lån, er det er en god ide at tage fat i din rådgiver, så vi kan hjælpe med at beregne, om det kan betale sig for dig at omlægge dit boliglån, siger boligkonsulent Tina Klausen, Djurslands Bank.

Renterne er den seneste tid blot faldet og faldet. Det betød, at det 30-årige fastforrentede lån med afdrag til bare 1% i rente så dagens lys tidligere på sommeren.

- Renterne er historisk lave, og det er første gang i danmarkshistorien, at vi ser så lave renter på 30-årige fastforrentede lån. Bare siden årsskiftet er renten halveret, og mange gør klogt i at fået tjekket deres økonomi og lån, udtalte Totalkreditschefanalytiker i juni måned.

Det er specielt for boligejere med et fastforrentet lån på 2% eller højere, hvor det kan være interessant at overveje et af de nye lån. Hvis du p.t. har et lån med variabel rente, kan det også være et godt tidspunkt at skifte til en fast 30-årig rente.