Er det tid til gåafstand til stranden?

20. March 2017

Generelt er prisen på et sommerhus faldet over de seneste fem år. Kun i Region Hovedstaden er priserne rigtigt steget.

Føles turen til stranden lang på varme sommerdage? Drømmer du om hyggelige weekender uden for byen i efteråret eller lange sommeraftener på en terrasse med duften af graner?

Et fritidshus kan opfylde dine ønsker og gøre turen til stranden til fem minutter i badesutter og bar mave.

"Der er ingen tvivl om, at hvis man drømmer om dage væk hjemmefra og hygge med kort afstand til strand og natur, så er et fritidshus oplagt. Det er noget, vi kan hjælpe med at gøre til virkelighed. Måske er dette forår mere attraktivt end tidligere, når man ser på prisudviklingen", siger boligkonsulent Tina Klausen fra Djurslands Bank.

Faktisk er priserne på sommerhuse generelt faldet over de seneste fem år, hvis man ser det på regionalt niveau.
Størst fald har der været i Region Midtjylland, hvor kvadratmeterprisen er faldet fra 14.617 kr. i 2012 til 13.426 kr. i 2016. Region Nordjylland er faldet fra 13.704 kr. til 12.868 kr., Region Syddanmark er faldet fra 17.210 kr. til 16.459, og Region Sjælland er næsten uændret med en bitte lille stigning fra 11.733 kr. til 11.851 kr. Region Hovedstaden løber så fra de andre med en stigning fra 14.614 kr. til 16.363 kr.

"Nu skal man ikke købe fritidsbolig alene på grund af prisudviklingen eller som investering, for priserne kan lige pludselig gå begge veje, men går man med tanker om at købe, så er det da værd at komme ind til os og tale med din rådgiver om mulighederne, siger Tina Klausen og fortsætter:

"Der er mange tal at tænke over, og jeg synes bare, at hvis det er et fritidshus, man drømmer om, så skal man kigge på, hvad der er til salg. Man skal tænke over, hvad man godt kunne tænke sig, og så komme ind til os og lade os sammen se på, om økonomien kan bære det, siger Tina Klausen og understreger, at man skal passe på med at forelske sig for meget i et hus. Man skal lige tage sig tid til at gennemgå det for fejl og mangler og tænke med i regnestykket, hvad det koster at have fritidsboligen ud over selve udgiften til lånet.

"Der er løbende vedligeholdelse, og der kan være installationer, som er utidssvarende og kræver ændringer, så en grundig gennemgang og overvejelse er en god idé, siger Tina Klausen.

Klik her for at læse mere om køb af fritidshus.