Djurslands Bank kåret som en af Europas 50 bedste arbejdspladser

9. June 2017

Great Place to Work kårede i går Djurslands Bank som en af Europas 50 bedste arbejdspladser.

Det er ikke tilfældigt, at banken har en flot placering på listen over Europas bedste arbejdspladser, for medarbejdernes trivsel prioriteres rigtig høj i Djurslands Bank.

”Det skaber en god synergieffekt, når medarbejderne trives. Den positive energi kommer også kunderne til gode. En glad medarbejder giver en glad kunde, og en glad kunde giver en glad medarbejder. Det er med til at skabe et sundt arbejdsmiljø”, udtaler bankdirektør Lars Møller Kristensen, som er stolt af Djurslands Banks placering.

Djurslands Bank blev nr. 44 ud af 2.340 virksomheder fra 19 forskellige europæiske lande.

83 % har takket ja til sundhedstjek

Sundhed er et emne, der spiller en stor rolle i Djurslands Bank. Og lige nu er der særligt fokus på medarbejdernes trivsel, idet de har fået tilbudt et sundhedstjek med fokus på både den fysiske, sociale og mentale sundhed.

Ud af bankens 208 medarbejdere har 183 takket ja til sundhedstjekket, heriblandt Gyritha Bak og Vilhelm Vahle fra Djurslands Bank i Grenaa.

”Sundhedstjekket giver os mulighed for at arbejde videre med vores sundhed og trivsel med udgangspunkt i vores egen situation. For nogle kan det være signaler på stress, der bliver fanget i opløbet. Andre kan få anbefalet en livsstilsændring, der kan være med til at forebygge alvorlige livsstilssygdomme, ” siger Gyritha Bak.

”Jeg ser sundhedstjekket som en del af en samlet indsats, hvor banken arbejder for at skabe gode rammer for vores trivsel. Vi har et godt fællesskab blandt kollegerne, og vi har en høj grad af frihed under ansvar. Det er med til at gøre Djurslands Bank til en rigtig god arbejdsplads”, siger Vilhelm Vahle.

200 engagerede medarbejdere har bidraget

Placeringen på Europas top 50 over de bedste arbejdspladser er bl.a. baseret på en spørgeskema-undersøgelse, som banken fik udarbejdet i 2016 til Great Place to Work, hvor banken opnåede en 9. plads blandt Danmarks bedste arbejdspladser i kategorien mellemstore arbejdspladser (50-499 medarbejdere).

I bedømmelsen af de deltagende arbejdspladser indgår både en spørgeskemaundersøgelse og en kulturprofil, som arbejdspladsen skal lave på baggrund af nogle faste kriterier. Hele 93,6% af Djurslands Banks medarbejdere svarede på spørgeskemaundersøgelsen.